Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 20. kesäkuuta 2022

Juhlatuulella

 Loppukevään blogeissa seurattiin lahjaksi tulevan pahkataimenen valmistumista. Blogiteksteissä jouduttiin tekemään pientä harhautusta, jotta tuleva päivänsankari, Pauli, ei tietäisi kyseessä olevan hänen lahjansa. Pidimme viikolla pienimuotoiset syntymäpäiväjuhlat Kivikosken rantamökissä, missä  Anitta ja Pauli ovat jälleen kesäloman vietossa. 

Pauli, jos kuka, on ansainnut persoonallisen lahjansa. Ikinuori herrasmies tunnetaan näillä kulmilla taitavana lohenpyytäjänä ja erinomaisena vaapuntekijänä. Kuin vakuudeksi edellämainitulle, saapui eilen Tornionjoelta uutinen suurlohesta, joka oli saatu juuri Paulin vaapulla. 


Pauli lahjataimenensa kanssa Kivikosken rannalla


Uudet synttärikahvit juotiin Yläkönkään kodalla


Anitta ja Kata 


Juhlaviikkoon kuului myös retki Nessebyn linturannoille


Merikotkakin kävi tervehtimässä meitä


Etelästä kesälaitumille tullessa pysähdyimme Inarissa Ari Savikkoa tapaamassa. Toimme tullessamme laatikollisen edesmenneen naapurimme, tutkija Eero Naskalin jäämistöstä löytynyttä materiaalia. Tällä kertaa Suomen kalakirjasto sai mm. käsikirjoituksen myöhemmin julkaistuun kirjaan ja Eeron tekemiä  muistiinpanoja. Eero Naskali tunnettiin aktiivisena kansanperinteen kerääjänä. Kalastus ja sen historia oli erityisen lähellä hänen sydäntään.

Ari Savikko kotijokensa, Juutuan rannalla


Tämä Kaijakka-perho on Ari Savikon käsialaa


Perho kelpasi Nollamista saamalleni, tämän kesän ensimmäiselle Tenon harjukselle


Johkamiellin pihalla on vilskettä kun talitiaiset ruokkivat poikasiaan


Vesi Tenossa on laskenut viikossa todella reilusti 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti