Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Keskikesän päiviä

 Rovaniemeläiset Mikko ja Janne poikkesivat lyhyelle kalaretkelle Utsjoen maisemiin. Jannen Äijä-beagle sulatti meidän ja erityisesti Katan sydämen rauhallisella käytöksellään. Lyhyen visiittinsä lopuksi herrat taikoivat meille unohtumattoman aterian. Hiilloksella loimutetun kanan kaverina nautittiin hölskypotut ja paprikamajoneesikastike. Vieläkin vesi herahtaa kielelle kun tuota nautintoa muistelee.


Sympaattinen Äijä on kunnon metsästyskoira


Hiilloksella loimutettua kanaa, namskis!


Kuoppilasjoki on jokakesäinen vierailukohde. Tällä kertaa varustuksena oli myös vedenalaisvideokamera, jonka avulla oli mukava todeta lohien nousseen tänäkin kesänä tähän sivujokeen. Kohuttuja kyttyrälohia ei Kuoppilaksessa näkynyt. Kirkasvetinen joki ja sen rannat tarjoavat loputtomasti kuvattavaa. 


Kuoppilaan kirkkaita kuohuja


Väinönputki on vanha yrttikasvi


Tunturikissankello kuuluu myös Kuoppilasjoen rantakasveihin


Vetsijoella en ollut käynyt aikaisemmin. Tämän joen koko alkaa hahmottua kun patikoi Utsjoki-Nuorgam -maantieltä muutaman kilometrin ylävirtaan. Tänä vähävetisenä kesänäkin joen virtaama on melkoinen. Alajuoksulle mahtuu muutama kunnon "kinkama" joissa lohien täytyy ponnistella ylös päästäkseen. Olisi mukava päästä vielä joskus kalastamaan Vetsijoelle.


Vetsijoen voimakasta virtaa


Vetsijoki kulkee välillä syvässä laaksossa


Kata nauttii tauosta Vetsijoen rantakalliolla


Kaarlenvaltikka on yleinen Vetsijoen varressa


Tunturihärkin lumivalkoista kukkaa on mahdotonta olla huomaamatta


Tenon vesi on ajankohtaan nähden harvinaisen alhaalla. Virtaus on luonnollisesti maltillinen ja vesi on huomattavan kirkasta. Lohenkalastuksen puuttumisesta huolimatta turisteja on ollut liikkeellä runsaasti. Utsjoen seudulla on tarjontaa vaativammallekin luontomatkailijalle. 


Vitoslompolon yläpuolella näkymä on nyt tällainen


Hyljekiven alapuolella olevan Haarakiven korvat näkyvät pinnalla


Melojat nauttivat kauniista säästä ja ympäristöstä


Pihapönttömme kirjosieppopoikue on jo maailmalla


Tänään olimme konsertissa Utsjoen kirkossa. Heidin, Matin ja Harrin Lapin kiertue saavutti illansuussa Utsjoen hyvällä menestyksellä. Upeat ammattilaiset tarjosivat tunnelmallisen konsertin kiitolliselle yleisölle. On hienoa että Utsjoella satsataan myös tämän kaltaisiin kultturielämyksiin. 


Utsjoen kirkon konserttitunnelmaa


Matti, Heidi ja Harri tarjosivat hienon illan


Ilta Pulmankijärvellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti