Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Keväthommia verstaalla

 Tokaluokkalainen Sampo on ahkeroinut Uisteen verstaalla viime aikoina. Alkukeväästä aloitimme tekemään Sampon ensimmäistä linnunpönttöä. Pönttöä tehdessä tulee samalla tutustuttua uusiin työkaluihin, mikä antaa hyvää kokemusta tuleviin nikkarointeihin. Valitsimme pönttöön tällä kertaa vähän komeampaa puuta verstaan kätköistä. Viime viikolla saimme projektin päätökseen ja tämä harvinaisen komea, kelohongasta tehty linnunpönttö on juuri kiinnitetty puuhun Hollolan Hedelmätarhassa. 


Sampo ruuvaa peltisuojaa lentoaukon ympärille


Sampo valitsi sopivan orren mökin ulkoseinään


Poraaminen sujuu erinomaisesti


Onko tässä Hollolan komein linnunpönttö?


Hanna kävi tänään hiomassa talvella aloittamaansa pahkakuksaa


Sampon uusin vaappu on lähes valmis. Tänään se sai uintilevyn ja silmät. Ensi kerralla se pääsee uimakouluun ja ehkäpä muutaman viikon kuluttua jo tositoimiin Vesijärvelle. 


Ahvenväri on kohta valmis


Uintilevyn uran sahaus


Ja hionta


Verstaalla on tällä viikolla kunnostettu vanhoja vaappuja. Niiden upeaa värimaailmaa ei kannata unohtaa uusia värejä suunnitellessa. 


Näiden hienojen Pentin Uistimien uintilevyt on nyt liimattu kiinni


Iivari Pieskin tekemät vaaput tunnetaan nimellä Iivarin Uistin. Tenon rannalla veistetyn foliovaapun suomut on tehty yksitellen


Siinäpä harvinaisuus


Kevät etenee vauhdilla ja kevään puutarhatyöt ovat päässeet hyvään alkuun. Lapinkoira-puutarhuri Kata on "hieman" muotoillut talven aikana pihamme punaherukkapensasta...


Näinköhän pensas tästä selviää?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti