Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Pilkkikauden avaus

Tänään oli odotettu päivä kun aloitimme pilkkikauden Siikaniemen tutuilla vesillä. Eilen kävimme Sepon kanssa koekairaamassa jään paksuutta melko suurelta alueelta. Ohuimmillaan, paksun lumen alla,  jää oli 11 cm ja lumettomilla kohdilla jäätä oli keskimäärin 17 cm. Muistutettakoon vielä että jäälle aikovien tulee aina varmistaa jään paksuus jäällä liikuttaessa. 


Tämä ultrakevyt lentokone lensi ylitsemme sukset harottaenSeppo kairaa ilta-auringossa

Aamulla kävelimme kymmenen asteen pakkasessa ja tyynessä säässä pilkkipaikalle. Ensimmäiset ahvenet tulivat jo ensimmäisestä avannosta ja päivän mittaan ahvenia, enimmäkseen pieniä, kertyi kahteen pekkaan 35-40 kappaletta. Vaikka filekokoisia ahvenia kertyi vain kuusi, nousi avannosta myös mieluinen yllätys. Morriin napannut siika pääsi etuoikeutetusti ruokapöytään ahvenfileiden seuraksi. Päivän parhaimmat vavantaivutukset tarjosivat kolme reilun kokoista lahnaa. Puolenpäivän jälkeen saimme seuraksemme kokeneet pilkkijät, Eeron ja Erkin, jotka olivat käyneet kierroksensa toisaalla Siikaniemen ympäristössä. Eero nappasi päivän komeimman ahvenen silmiemme alla Helenan tekemällä violetilla pilkkiperholla! 


Talven ensimmäinen pilkkiahven


Lahna pistää siiman koetukselle


Siika!


Sampokin ehti piipahtaa pilkillä


Loppuviikosta verstaalla kävi vieraita. Petteri Marttila on kalamies henkeen ja vereen ja hänet tunnetaan myös Pontus-vaappujen tekijänä. Pontus-vaaput ovat niittäneet mainetta mm. Namsenilla ja Kymijoella. Petterin vaaput ovat pieniä taideteoksia. Vaapuissa on oma ennakkoluuloton värimaailma, joka on osoittanut toimivuutensa. Pontus-vaappuihin voi tutustua täällä.


Petteri säätää vaappunsa uintia


Pontus-vaappujen värikimaraa

Ari Pirinen kävi verstaalla valitsemassa lohivaappuja Tenolle. Samalla oli hyvä tilaisuus katsastaa hyvän ystävän, Eeron taimen- ja järvilohivaappuja. Eerohan ahkeroi verstaalla lähes viikoittain, joten nähtävää riittää.


Ari ja Eero tutkivat Päijänteelle tuleviea vaappuja 


Vesijärven talvista tunnelmaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti