Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Vaappuja ja tarinoita

 Viime kesämme Utsjoella on päässyt tarinan muotoon. Kesä oli monin tavoin poikkeava, siksi tarina on saanut nimekseen Merkillinen kesä. Uusimmat muistelot on luettavissa Hollolan Uistimen nettisivujen  Wuosien Warrelta-alasivulta ja tästä linkistä. Mukavaa lukuhetkeä!


Tenovuonon apajilla

Verstaalla on jälleen ahkeroitu pyytöjen valmistamiseksi. Eero on veistänyt ahkerasti vaappurunkoja joista tulee oiva vaappuarsenaali ensi kesän uistelureissuille Päijänteelle. Ikinuori Eero sai juuri yhden vaappusatsin valmiiksi ja pääsi testaamaan niitä juuri ennen veneen nostoa talviteloille. Omat vaaput osoittautuivat toimiviksi, sillä veneeseen nousi komea taimen uudella vaappumallilla. 


Koukutusta koronan varjossa


Eeron uusimmat vaappurungot


Päijänteen värejä


Herkän uinnin etsintää uittoaltaan äärellä


Kimmo on tuttu kävijä vaappuverstaalla. Kymijoen lohet ovat tälläkin kalastuskaudella saaneet tuntea Kimmon vaappujen terävät koukut leuoissaan. Kimmon vaapuissa näkyy tekijän pitkä kokemus vaapunvalmistuksessa. Sorvatut rungot ja hienot maalaukset ovat Kimmon vaappujen tavaramerkkejä.


Kymijoen värejä


Kimmo, kalamies henkeen ja vereen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti