Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 13. syyskuuta 2020

Turvallista kyytiä veneellä

 Helenan opinnot luonto-ohjaajaksi edistyvät kovaa vauhtia. Kesäkuun alussa olleen vuokraveneen kuljettajan teoriakokeen lisäksi rouva suoritti menneellä viikolla tutkinnon jälkimmäisen osan, veneen hallinnan taitokokeen. Puolitoistatuntinen ajokoe meni hienosti ja viikon lopulla Trafista tuli sähköinen todistus kelpoisuudesta vuokraveneen kuljettajaksi. Kalareissumme sujuvat entistä turvallisemmin kun kipparina on tuorein tiedoin päivitetty osaaja. 


Turvallista kyytiä osaavissa käsissä

Viikonloppuna oli haastavat kalakelit. Lauantaina vettä sataa tihuutteli koko iltapäivän ja illan. Me saimme kalastusseuraksi Diman, joka on jigannut aiemminkin Vesijärvellä. Ennen näkemättömän suuri lokkiparvi syöksyili veteen Messilän edustalla, kun suuntasimme satamasta toivorikkaina kalaan. Jäimme riittävän etäälle lokkiparvesta jotta emme häiritsisi niiden ruokailua. Kaiku näytti vähän etäämpänäkin todella paljon kalaa. Ahvenet tuntuivat kiertävän kuoreparvea ja ajoivat kuoreita pintaan välillä jopa aivan veneen vieressä. Käytännössä joka heitolla oli ahven kiinni. Kalakulinaristi Dima jigasi muutaman todella vauraan kyrmyniskan. Kala-astiamme täyttyi nopeasti filekokoisista raitapaidoista. Sateesta johtuen järvellä oli vähän kalastajia. Siellä kannatti olla, sillä tällaista syöntiä saa kokea vain harvoin. 


Dima ahvenia fileoimassa


Siistejä fileitä 


Vesijärvellä kalastaville on tarjolla mukavia taukopaikkoja, joissa voi nauttia eväistä ja vaikka tehdä tulet. Enonsaaressa on mainio tuplalaavu joka tarjoaa hyvän suojan vähän huonommallakin kelillä. 


Tällä laavulla on tunnelmaaEi kommentteja:

Lähetä kommentti