Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Ahvenen aika

Tällä hetkellä ahvenen pyytäjillä on paras sesonki. Vesijärvellä vedet ovat viilenneet sopivasti ja ahvenet tankkaavat vatsoihinsa lempiruokaansa kuoretta. Jos ahvenien olinpaikat mietityttävät niin lokkiparvet neuvovat ja näyttävät apajat selkeästi. Viime päivinä kalastuspaikan on saanut valita useasta samanaikaisesta vaihtoehdosta. Ahvenen pyynti ei voisi olla helpompaa ja varmempaa kuin se on juuri nyt. 

Eilen lauantaina sain kalastusseurakseni pojan ja isän, Myrskyn ja Aleksin. Myrsky osoittautui oitis oivaksi kalamieheksi ja jigasi nopeasti komeat ahvenet veneessä olleeseen saaviin. Myrsky huomasi pian että ahvenet pitivät erityisesti oikeassa rytmissä kelatuista jigeistä. Musikaalinen perhe saikin iltapalaksi mukavan annoksen Vesijärven tuoreita ahvenfileitä. Viime kesänä tällä kaksikolla oli melkoisen muistorikas kalareissu. Soutu-uistellessa vaappuun tarttui iso kala. Väsytyksen kestäessä kala varmistui kookkaaksi taimeneksi, varsinaiseksi unelmakalaksi. Lopulta isomustaimen tuli jo aivan veneen viereen asti, mutta karkasi harmittavasti viime hetkellä. Se oli iso...


Myrsky ja Aleksi tyyntyvällä Vesijärvellä


Myrskyn ja Aleksin saalista


Kalamieskaksikko


Evästauolla nautimme nokipannukahvit ja makkarat Upea auringonlasku kruunasi iltamme 


Tänään söimme Helenan kanssa lounaaksi turskaa, Varanginvuonon turskaa. Helenan Pykeijan vesille suuntautuneen merikalastusretken anti maistui herkulliselta. Paistettua turskaa salaatin ja juuresranskalaisten kanssa, Namskis!


Helenan nimeämä annos, "Muistoja Pohjolasta"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti