Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Kesäpäiviä

 Viime päivinä olemme saaneet nauttia poikkeuksellisesta lämpöaallosta. Tänään kun kävimme järvellä, näytti auton lämpömittari palatessa kokonaiset 21 astetta. Aurinko oli houkutellut tänään paljon ihmisiä vesille ja järvellä oli suorastaan ruuhkaa. Lyhyen pistomme aikana totesimme ahvenia vielä olevan järvessä. Reissumme päättyi äkisti kun lähdimme auttamaan sienestäjiä. Pohjastaan kiinni jääneen auton irrottamiseen tarvittiin lopulta hinausköysi ja neljä vetävää pyörää. 


Laulujoutsenet lensivät ylitsemme aivan läheltä


Puuveneiden aatelia


Meillä ainakin oli hyvä syönti


Eero pistääntyi verstaalla langoittamassa uusia vaappurunkojaan. Koronakevään aikana hän veisti lähes sata runkoa, joista on syntymässä hyvä arsenaali Päijänteen taimenjahtiin. Padasjoen lähivedet ovat Eerolle mieluisimpia uisteluvesiä.


Vaapunteko sopii kaikenikäisille, tuumii Eero


Tarina viime kesästämme Utsjoella on parasta aikaa kirjoituksen alla. Monet muistot ovat siten pian kaikkien luettavissa. Olen saanut alkusyksyn aikana mukavia saalisuutisia. Viimeksi tänä viikonloppuna sain kuulla että MM Onnela-väri toimii myös hauen ja ahvenen pyynnissä. Sama väri oli kovaa valuuttaa kesällä myös lohen pyynnissä Kalix-joella, Ruotsissa. Tulvan värjäämässä vedessä tämä vaappuväri kunnostautui toden teolla. MM Onnela pelasi hyvin myös Tenolla tänä kesänä, olivathan olosuhteet sielläkin samankaltaiset. 


Yksi MM Onnelalla tänä kesänä saaduista tenolaisista

1 kommentti:

  1. Me myös joskus kävimme metsällä ja auto jäi jumiin. Hinausta ei soitettu, koska tuttu pääsi auttamaan. Oli niin pehmeä maa, että päätti pirssi ettei tästä liikutakkaan. Kaikkea sitä sattuu. Kiva lukea näistä reissuista.

    VastaaPoista