Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Puun kauneutta


Olen pitkään säästänyt Alpolta saamaani pahkanpalaa, jossa on erityisen voimakkaat loimut. Jättipahkasta lohkotuista paloista on tehty aiemmin jo monia töitä ja tänään valmistui jälleen yksi. Aiemmat kalaveistokseni ovat olleet reilua kokoluokkaa joten nyt oli aika tehdä hieman pienempi. Idea taimenen veistämiseksi oli kypsynyt jo jonkin aikaa. Vajaa kuukausi sitten tartuin tuumasta toimeen ja ryhdyin etsimään taimenta puun sisältä. Hissukseen edennyt projektiin kuuluivat pienet tuumaustauot, jolloin yksityiskohdat ja kalan mittasuhteet asettuivat uomiinsa. Tämä taimen saa nyt esitellä luontoäidin pahkan sisään jättämiä kuvioita jotka hakevat värikkyydessään vertaistaan. Kalaan ei tarvinnut maalia käyttää. Taas tuli todettua, että kyllä puu on upea materiaali.

Veneilykausi on alkamassa ennätysaikaisin. Tänä viikonloppuna teimme omalle veneellemme keväthuollon. Vahauksen lisäksi veneeseen asennettiin uusi karttaplotteri. Lyhyen talven jälkeen kesäkalastuskaudesta on tulossa ennätyspitkä. Uudella elektroniikalla veneilyn turvallisuus lisääntyy ja kalapaikatkin tulevat tarkemmin tutuiksi. Tässä yhteydessä mainittakoon myös että Tenon kalastusluvat tulevat myyntiin 11.5., mikäli olosuhteet niin sallivat. Seuraamme tilannetta mielenkiinnolla. 


Kimmo oli jälleen suurena apuna veneen kunnostustöissä


Vene on pian valmis vesillelaskuun


Mekin olemme kiinnostuneita kotijärvemme hyvinvoinnista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti