Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

KotieloaTämä kevät 2020 jää varmasti mieleen meille jokaiselle pitkäksi aikaa. Ensi kertaa vuosikymmeniin kansalaisten elämään on vaikutettu poikkeuksellisella tavalla. Onneksi elämme yhteiskunnassa jossa ihmishenki on se tärkein mittari, ja jonka säilymisen vuoksi tehdään kaikki mahdollinen.

Mikäs meidän on ollessa. Saamme olla kotona ja jopa tehdä työmme kotoa käsin. Tänään radiossa käytiin mielenkiintoista keskustelua. Käsillä tekeminen kaikissa muodoissaan on noussut arvoon arvaamattomaan. Nyt kun ihmiset ovat vapautuneet arjen ja aikataulutetun(!) vapaa-ajan kiireistä, ihmiset leipovat, askartelevat, tekevät pieniä remontteja ja jopa nikkaroivat. Luulenpa että lisääntyneen yhdessäolon lisäksi yksi tämän kriisin positiivisista vaikutuksista on ihmisten herääminen kaikenlaiseen pieneen puuhasteluun ja sen tuomiin positiivisiin vaikutuksiin. 

Onneksi on tuo oma pikku verstas. Vaikka sieltä saattaa joskus kenkien mukana "jokunen lastu" kulkeutua asuintiloihin asti, on verstaan merkitys kasvanut vuosi vuodelta. Viime päivinä pölyä on kertynyt paitsi verstaan sisälle, niin myös ulkopuolelle. Aloitin juuri veistämään uusinta kalaveistosta joka on menossa lahjaksi. Kala on aiempia veistoksia pienempi, vain noin 40-senttinen. Tässä vaiheessa en kerro enempää. Tulevat viikot näyttävät minkälainen eväkäs siitä lopulta tulee.


Tämä kala on selvästi uimassa


Vaappuja on syntynyt tasaiseen tahtiin. Uusia vaappuvärejä on syntynyt ja toivottavasti niitä päästään testaamaan ensi kesänä. Meneillään olevasta tilanteesta johtuen meidän kaikkien suunnitelmat lähikuukausiksi ovat avoinna.


Oranssin sävyt ovat toimineet usein Tenolla


Perhoresepteistä saa mukavia väriyhdistelmiä


Kaunis kuultoväri pahkasta tehdyssä vaapussa


Koivupahkasta tämäkin


Tenojoen lupakaupat on suunniteltu avattavaksi 20.4. Tulevaksi kesäksi kalastussääntöä tarkistettiin muutamilta osin. Rannalta kalastajille on hyviä uutisia, sillä lupavuorokausi on nyt klo. 19-19, josta rauhoitusaikaa on klo. 24-07. Illan kalastuksen jälkeen voi nukkua yön kunnolla ja jatkaa kalastusta aamulla. Toinen merkittävä muutos koskee lapsilupia. Nyt lapsilupa voidaan liittää kaikkiin lupatyyppeihin. Puolisolupaa uudessa säännössä ei ole vieläkään, mikä on harmi monen pariskunnan kannalta. Toivottavasti uusia sääntöjä päästään kokeilemaan ensi kesänä...


Tämä kaksikko kalasteli menestyksellä viime kesänä Ei kommentteja:

Lähetä kommentti