Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Tyttöjen reissu Kilpisjärvelle


Käväisin viettämässä lomaviikon aurikoisen Kilpisjärven henkeä salpaavan kauniissa maisemissa. Tiirismaan ladun järjestämä hiihtomatka oli minulle enemmän pilkkireissu hienossa ympäristössä, todella upeassa säässä. Matkasimme Tuulan ja Hannan kanssa ensin bussilla halki Suomen yön yli. Urheilullinen Hanna ei ollut moksiskaan matkasta ja "kipaisi" Saanan päälle vielä samana päivänä, kun saavuimme Kilpisjärven Retkeilykeskukseen


Saana aamuvalossa.


Itse läksin seuraavana aamuna käymään jäällä ihailemassa auringonnousua ja Ruotsin puolen tuntureiden valoa. Keli lupaili jo tuossa vaiheessa oikein hyvää...


Jäältä kstsottuna aamuvärejä


Kävimme sunnuntaina Tuulan kanssa huiputtamassa Saanan. Pitihän meidän ottaa mallia Hannasta. 


 Tuula ihailee Kilpisjärveä Saanan rinteiltä


Huipulla!


Viikon aikana kelit todella hellivät lomalaisia. Sekä pilkkiminen että hiihtäminen oli enemmän kuin nautinnollista Tiirismaan ladun iloiselle joukkueelle. Tässä vaiheessa on hyvä kiittää Pirkkistä ja Minnaa. Vaikka itse en osallistunut ohjatuille retkille, ovat muut kilvan kiitelleet oppaita ja Pirkkiksen kokemus yhdistettynä hienoon asiakaspalveluun ja kovaan kuntoon sekä "turnauskestävyyteen" tekivät suuren vaikutuksen meidän porukkaan ja minuun.

Yksi reissuista osui Haltille. Kilpissafareiden järjestämän kelkkakyydin turvin pääsivät retkeläiset käymään Haltin huipulla. Itse tosin valitsin Tuulan tapaan pilkkimisen. Kaikkea kun ei ehtinyt tehdä. Hanna kuitenkin kävi tuolla reissulla katsastamassa, oliko Haltin huippu paikoillaan, olihan Hanna jo aiemmin saavuttanut saman pisteen vaeltaen.


Hanna ja Haltin huippu (kuvan otti Aino - hiihtokuningatar vailla vertaa)


Tosiaan me kävimme Tuulan kanssa osin rautujen narrattavana ja vähän narraamassa rautujakin. Oppanamme toimi Ailakkasafareiden Tuomo Hyvönen. Tuomon huomaavainen ja ammattimainen ote sekä lämmin huumori olivat sen verran koukuttavia, että käväisin seuraavana päivänä Tuomon ja vaimonsa Ullan kanssa vielä Lossujärvelläkin pilkillä. Lämpimästi voin suositella heidän palveluaan. Molempina päivinä muunmuassa halstrasimme rautuja lounaaksi. Voiko sen parempaa ruokaa saada, kuin juuri pyydetty rautu kauniissa maisemissa - aurinkoisessa kelissä...


 Tuomo ja Tuula valmiina kelkkamatkaan.


 Tuulan pieni, mutta sitäkin maittavampi rautu.


Kyllä ovat kauniita. (Sekä Arin tekemä vapa että rautu)


Kävin vielä eräoppaaksi opiskelevan Minnan kanssa iltapilkillä torstaina, kun ensin olin käynyt lumikengillä katselemassa Saanan rinteiltä niitä hulppeita maisemia, joista Kilpisjärven kylä on tunnettu. Keli oli muuttunut "hieman" tuulisemmaksi.


Yr.no:n säätiedote kertoi tuolla hetkellä tuulevan 10 m/s. Ja sen huomasi ;-)


Vuokrasin vielä perjantaina Oacit eli liukulumikengät ja käppäilin jälleen Saanan rinteille. Siellä oli hyvä hetki hengähtää ja todeta, että olipas todella hieno viikko. Lauantaiaamuna mukavat ja turvalliset kuskimme starttasivat bussin nokan kohti etelää. Kävipä kettukin vielä näyttäytymässä ja huikaamassa hyvän matkan toivotuksen.


Kiitos Kilpisjärven seutu ja Tiirismaan ladun porukka upeista kokemuksista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti