Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 22. huhtikuuta 2019

Riistanhoitotyötä


Perjantaina kävimme miesporukassa riistanhoitoreissulla Halsuan ja Lestijärven rajamailla. Heinon ja Toivon kanssa teimme kevään viimeisen hiihtoretken hirvien hyväksi ja veimme niille uuden suolakiven, "hirvitikkarin". Vajaan parin metrin korkeuteen, katkaistun haaparungon päälle asetettu suolakivi on osoittautunut hirville vastustamattomaksi herkuksi. 

Tikkarin asentamisen jälkeen söimme eväät kunnon tervastulien loimussa. Katan mielestä hiihtoreissumme jäi ehdottomasti liian lyhyeksi. Kaikenlaisten luonnon tuoksujen hurmaamana se ei olisi halunnut lähteä kotimatkalle vielä pitkään aikaan. 


Kokeneet erämiehet Heino ja Toivo ovat istuneet tervastulilla kerran jos toisenkin


Katalle nämä tervastulet taisivat olla ensimmäiset, mutta ei viimeiset


Muuttolinnut ovat saapuneet maahamme jo sankoin joukoin. Kurkien lentoa on mielenkiintoista seurata. Aurassa lentävät kurjet ääntelevät harvakseltaan. Niiden lyhyet merkkiäänet liittynevät auran lentojärjestykseen ja suunnistamiseen. Kurjet laskeutuvat pelloille sekä lepäämään, että syömään. Nämä uljaat linnut viihtyvät usein yhdessä laulujoutsenten kanssa.


Tämä kurkiaura ylitti Lestijärven


Kurkien ruoka- ja lepotauko


Utelias kurki


Helena toi Kilpisjärveltä yllätyksen. Tämä tuliaisrautu maistui paistettuna erinomaiselta.


Tavallista kookkaampi pilkkirautu


1 kommentti: