Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Uusi vuosi, uusia kujeita



Parin viikon reissu pohjoiseen on takana. Paluumatka muodostui kolmipäiväiseksi sukulaisten ja ystävien tapaamisen ansiosta. Matkalla Lestijärveltä Halsualle näimme viisi metsäpeuraa, jotka seisoivat keskellä tietä. Historiasta tiedämme että metsäpeura on ollut maamme tärkeimpiä saaliseläimiä koko Suomessa kivikaudelta aina 1800-luvulle saakka, myös Lapissa. Suomenselän nykyinen metsäpeurakanta, noin 1000 yksilöä, on peräisin siirtoistutuksista. Vuosien 1979 ja -80 aikana tuotujen kymmenen metsäpeuran kanta on satakertaistunut neljässäkymmenessä vuodessa. 


Verstaalla on nakerrettu hiljalleen uusia vermeitä. Uudet jättivaaput pääsevät ensi kesänä tositoimiin Jäämerelle, missä niillä houkutellaan erityisesti ruijanpallaksia. Väri- ja kokotoiveiden lisäksi vaapuilta edellytetään melkoista kestävyyttä, sillä saaliskalat voivat painaa kymmeniä kiloja - jopa satoja. Katsotaan mitä verstaalla keksitään.


Lohivaappu näyttää pieneltä pallasvaapun rinnalla


Toisenlaisia nikkarointeja on tulossa myös sisätiloihin. Suuresta pahkasta voi värkkäillä vaikka muodokkaita hyllyjä.


Aihioita nämäkin


Taitava Hanna oli piparkakkutalon sijasta tehnyt jouluksi lakutalon. Tyylikäs lakuhirsitalo on kaiken lisäksi erittäin makoisa. Kiitos!


Hannan lakuhirsitalo


Ensi kesänä aiomme käydä uudelleen Rastigaisalla. Kuumeen ylläpitämiseksi kävimme ottamassa siitä vielä kuvan Pahtavaaran levähdyspaikalta käsin. 


 Rastigaisan lumista lumoa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti