Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Pilkkikausi on avattu


Viikko on vierähtänyt monenmoisissa tunnelmissa. Pilkkikausi on vihdoin saatu avattua. Vesijärvellä lunta on kertynyt jään päälle 25-30cm, mutta lumen alla on monin paikoin reilu kerros vettä joka hankaloittaa kulkemista. Tänään aamu oli todella kaunis. Pohjoistuulen puhaltaessa reilun kymmenen pakkasasteen kaverina, suuntasimme Kimmon kanssa Siikaniemen lähivesille, missä pääsisimme suojaan kirpeältä pakkasviimalta. Jäällä ollut vesi kasteli ahkioiden pohjat ja reilun pakkasen ansiosta ne jäätyivät saman tien. Ensimmäisellä pilkkireissullaan ollut lapinkoiratyttö Kata loikkasi pilkkipaikalle päästyämme ahkiossa olleen porontaljan lämpimään syleilyyn.


Pakkasaamun kauneutta Vesijärvellä


Ahkion luistossa oli toivomisen varaa


Porontaljan lämmössä on mukava nauttia auringosta  


Kimmo tarkkana


Aluksi syönti oli kovin varovaista, mutta vähitellen kalat aktivoituivat. Kaiulta oli helppo seurata kalojen aktiivisuutta eri pyytöjä käytettäessä. Kaikuluotain tuntuu jo aivan ehdottomalta apuvälineeltä pilkkireissuilla. Se tekee pilkkimisestä huomattavasti jännittävämpää ja esimerkiksi tänään olisi reissun suurin ahven jäänyt todennäköisesti saamatta ilman kaiun apua. Raikkaan pilkkireissun  kruunasivat kaksi kunnon ahventa, joista sai kunnon fileet illaksi. 


Siikaniemen kasvatti


Petun tilaamat pahkapuiset kissahyllyt saivat himmeät lakat pintaan ja pääsevät käyttöön pikapuolin. Luonnon omat muodot on näissä hyllyissä pyritty säilyttämään mahdollisimman autenttisina.


Näissä pahkoissa on paljon loimuja ja kuvioitaJa sitten se viikon pilvisin päivä


Totti 
15.6.2004 - 16.1.2019Ei kommentteja:

Lähetä kommentti