Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

tiistai 9. lokakuuta 2018

Aimo 90


Lauantaina saimme olla mukana juhlimassa Aimon syntymäpäiviä. Kangaskylän entinen koulu Reisjärvellä oli täyttynyt arvostetun päivänsankarin sukulaisista ja ystävistä. Uskomattoman nuorekas yhdeksänkymppinen otti juhlavieraat vastaan koululla jonka siipeä on ollut itsekin rakentamassa. Reilut 150 juhlijaa nauttivat pöydän runsaista antimista ja hienosta ohjelmasta. Aimon juhlapäivä oli sankarinsa näköinen. 


Siniristilippu liehui Kangaskylällä


Aimo


Piha täyttyi autoista


Aimo on oikea erämies. Vuoden kierto jaksottuu pyyntiaikojen mukaan. Hirven ja jäniksen metsästys ovat Aimon lempipuuhaa. Ketut joutuvat olemaan varuillaan koko pyyntikauden. Ketunpyyntiin Aimolla on pettämätön vinkki: "Se on helppoa. Ei tarvitse muuta kuin olla kettua ovelampi". Ja tuon Aimo osaa, olla ovela. Tarinoita kertoessa Aimo käyttää ketunpyynnissä opittuja taitoja. Kuulijan on syytä olla tarkkana ettei joudu samalla harhautetuksi ketun lailla.


Aimo, kakunkoriste - erämies tulilla, 
metson pää kurkistaa repusta, hirven pää mättäällä


Aimo on myös lohimies. Tenolla, Kivikosken ja Vitoslompolon vakiokävijät ovat oppineet tuntemaan Aimon joka herrasmiehenä on mieluinen juttukaveri jokaiselle tapaamalleen lohestajalle. Erämiehen pitkäjänteisyys sopii hyvin myös lohimiehelle. Lohen odotus voi joskus kestää pitkään. Tärpin tapahduttua jännitys nousee huippuunsa ja pitkä väsytys huipentuu lohen koukkaukseen veneen laitojen sisäpuolelle. Yhdessä koetut tunnelmat veneessä ovat tuolloin huipussaan ja riemu on aitoa. Joskus kookas lohi karkaa selittämättömästi viime hetkillä...


Aimo lempiasussaan


Syntymäpäiville juhlimaan kerääntynyt suuri joukko teki Aimoon suuren vaikutuksen. Jälkipolvia on monessa polvessa jo melkoinen katras ja ystäviä sekä tuttuja valtava määrä. Lauantaina Aimon juhlissa oli Reisjärven väkiluvusta suuri siivu. 


Osa juhlakansasta


Eira juhlimassa puolisonsa syntymäpäiviä


Elina papan synttäreillä


Juhlien hieno hetki, häävalssin uusinta Eiran kanssa

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti