Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 14. toukokuuta 2018

"Vesille venhosen mieli..."


Loppuviikosta kesä tuli vauhdilla koko Suomeen. Lämpötilat kipusivat lähes hellelukemiin eteläisintä Lappia myöten. Pohjoisimman rajajokemme Tenon jäät lähtivät kohti merta ja Tornionjoella tulva uhkaa nousta yli äyräiden.

Lämpimässä talvisäilössä loikoillut veneemme pääsi omimpaan elementtiinsä perjantaina, kiitos ahkeran talkooporukan. Ennen vesillelaskua veneeseen uusittiin tuulilasi sekä avotilan reunasuoja. Pilssipumpun sähköliitokset korjattiin ja avotilan verhoiluvanerin ruuvit päivitettiin. Ulkokuoren kolhut katosivat ja lopuksi vene vahattiin kauttaaltaan vesirajan yläpuolelta. 


Atte tekee kiiltävää jälkeä


Avotila saa uuden reunasuojan


Kimmon viimeinen silaus


Järvi kutsuu


Tuula tutustuu jigaukseen


Järvellä on monenlaisia kulkijoita


Nähdäänkö tämä kaksikko kesällä Sulkavalla?


Äitienpäivän retkieväät


Veistosprojekti edistyy pala kerrallaan. Siinä ohessa on syntynyt vähän pienempiä tuotoksia. Tutun kalamiehen vaimo saa lahjaksi uudet korvakorut.

Persoonallista tyyliä korviin


Tämä jäärä kävi katsomassa lohiveistosta vesi kielellä


Ilari on kalamies henkeen ja vereen. Musiikkialan opinnot ovat vieneet nuoren miehen parhaiden mestareiden oppiin Ruotsiin asti, mutta hyviä kalapaikkoja on löytynyt sieltäkin. Meritaimenet ja nokkahauet taivuttelivat Ilarin vapaa viimeksi Malmön lähettyvillä. Pohjoisen lohet ovat myös Ilarin sydäntä lähellä. Tenojoki on jättänyt mieheen ikuisen leiman. 


Kojamo-Ilari ja "Anssin perho"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti