Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Koulun penkille


Ensi viikonloppuna järjestetään mielenkiintoinen perhokalastusleiri Pirkanmaalla. Tämän kaltaisia leirejä soisi lisää alalle kuin alalle. Mekin pääsemme Helenan ja kummipoikamme Väinön kanssa  leirille kun kummi-kummilapsi parit hyväksytään myös mukaan. Opetus tulee olemaan varmasti pätevää, ovathan opettajina taitavia perhokalastajia. Ekaluokkalainen Väinö osaa käyttää virveliään jo hienosti ja oppii kurssilla perhovavan heittotaidon perhokalastuksen experteiltä. Omat perhokalastustaitomme ovat päivityksen tarpeessa. Heittokirjoomme kaivataan kovasti lisävariaatioita ja opettaja-Juha jos kuka osaa kokeneena lohestajana neuvoa kahdenkädenvavan hallintaa. Ystävämme, innokkaat kalamiehet, Atte ja Niko lähtevät myös kurssille. Tilaa on vielä muutamalle joten ottakaa yhteyttä kurssin järjestäjiin.


Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana


Lohiveistos valmistuu pienin askelin. Nyt kysytään tarkkaa silmää jotta mittasuhteet asettuvat lopullisesti kohdalleen. Tähän mennessä veistojätettä on syntynyt valtava määrä. Sahajauhoa, purua ja kaikenkokoisia puunkappaleita on jo monta säkillistä. Yksityiskohtien tekeminen on alkamassa. Veistäminen on siis mielenkiintoisimmassa ja mukavimmassa vaiheessa. Kojamo tulee saamaan lopuksi lämpimän pintakäsittelyn.


Sehän on kojamo


Viikonloppuna kävimme etsimässä evästarpeita Vesijärvestä. Pahimpien helteiden mentyä ohi alkoi ahven aktivoitua hitaasti, mutta varmasti. Ville ja Atte olivat seuranamme kun etsimme piileskeleviä ahvenparvia. Atte jigasi oman ennätysahvenensa tänään tutulta pilkkiapajalta.


Ville jigaamassa


Ne eväät!


Atte ajaa venettä jo hienosti


Tänään oli melojien ihannekeli


Melkein makuupaikka...


Atte ja uusi ennätysahven


Mitenköhän tuolta voisi kalastaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti