Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Kevennettyjä


Ison ahvenen pilkinnässä ns. kevennetyt tasapainot ovat tulleet suosituiksi. Lyijyn tai kirjasinmetallin lisäksi runkomateriaalina käytetään muovia tai puuta, useimmiten balsaa. Rauhallisesti liitelevä uinti saavutetaan materiaalien oikealla suhteella aihiossa. Näiden lisäksi tasapaino saa pyrstöönsä uintilevyn, jonka ansiosta sen uinti saadaan sopivaksi. Jopa kymmensenttiset tasapainot kelpaavat suurille ahvenille. 

Omassa vaappuverstaassa syntyi viikonloppuna muutama prototyyppi joita testataan tulevilla pilkkireissuilla. Uusien tekeleiden uinnit vaikuttavat sen verran lupaavilta että kehittämis- ja tutkimustyötä jatketaan mielenkiinnolla. Kaikuluotaimen käyttö liittyy olennaisesti kevennetyllä tasapainolla kalastamiseen. Luotaimen näytöltä voidaan seurata syötistä kiinnostuneiden kalojen liikkeitä ja reaktioita. Joudutaanko tässä vielä varusteostoksille... 
 

Tänään oli upea päivä ulkoiluun


Ikinuori Totti nautti jäällä olosta


Leijahiihtäjä lempikelissä


Tutun näköinen runko istuu hyvin tasapainoon


Perinteinen malli kuorevärillä


Yksi protomalli


Hanna sai ensimmäisen pahkakuksansa valmiiksi viime syksynä. Nyt on työn alla suuresta pahkasta veistettävä lautanen/kulho, joka päässee tulevaisuudessa rinkkareissuille. 


Hannan kädessä kirves lennättää lastua toisensa perään


Tässäkin pahkassa on hienot loimut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti