Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Peilijäällä


Moninaiset ovat tämän talven säät. Kipakan pakkasjakson päätteeksi sää lauhtui hetkessä ja kaiken "kruunasi" oikea vesisade. Hiihtokelit joutuivat katkolle kun lumipeite hupeni alavilta paikoilta olemattomiin. Järven jäältä lumet katosivat kokonaan ja näkymä oli kuin loppukevään viimeisiltä jäiltä.

Me ampaisimme Vaaniaan pilkille lauantaina auringonnousun aikaan. Liukuesteet olivat tarpeen - jää oli lumeton ja märkä. Parinkymmenen sentin jään läpi oli mukava pilkkiä, sillä pilkkiin napanneet kalat näkyivät jään alta paljon ennen avannosta nostamista. Hurjimmalla syönnillä olivat tällä kertaa särjet, joita saimme hetkessä parikymmentä. Onneksi tavoitekaloja, ahveniakin kertyi sen verran että viisi suurinta pääsi fileeraukseen asti. Päivän muistiin painunein hetki taisi kuitenkin olla se, kun jännitimme japanilaisen nelivetomaasturin ajelua läpinäkyvällä jäällä... 


Peilijäällä


Upea mutta erikoinen näkymä keskellä talvea


Kairanreiät olivat kuin pieniä taideteoksia kirkkaalla jäällä


Eväät ovat puoli reissua


Nalle saapui vieraaksemme viikonloppuna. Sunnuntain pilkkiretken lisäksi ohjelmaan kuului oman kuksaprojektin aloittaminen. Yhden iltapäivän kuluessa Nalle veisti pahkakuppiaan uskomattoman pitkälle. Kauniit loimut erottuvat aihiosta jo selvästi.

 
Nalle tarkkana avannolla


Kirveellä tehdään kuksan raakamuoto


Siistiä työtä


Kupin kovertaminen taltalla on mukavaa hommaa


Kuppiosa on lähes hiomista vaille valmis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti