Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivän tuplajuhlat


Isä-Toivo on isänmaallinen mies. Nimipäiväänsä hän viettää Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä ja syntymäpäivää juhlitaan itsenäisyyspäivänä. Tänä vuonna 6.12 oli tavallista suurempi syy juhlia, sillä nyt juhlittiin erämiehen 80-vuotis päivää samalla kun Suomi täytti täydet 100 vuotta. Pienen sattuman avustamana mekin pääsimme päivänsankarin yllätysjuhliin. Mukava iltapäivä vietettiin lähisuvun kera huippumaukasta kakkua ja kahvia nauttien. 


Juhlakynttilä


Venla ja Toivo kakkua maistamassa


Keski-Suomen järvet lainehtivat pääosin vapaina, mutta Lestijärvi oli jo jääkannen peittämä. Arviot jään kestävyydestä täytyi tehdä uudelleen nähtyämme paikallisen kalastajan operoivan kaukana järven selällä jo täyttä häkää. Tällä kertaa taisi päteä yksi rohkeiden talvikalastajien toteamuksista, "kyllä tällainen ohut jää on sitten helppo kairata".


Lestin jää kestää jo rohkeimpia


Totti toteaa jään halkeilleen yön aikana


Verstaan kaikkia tuotoksia ei voi juuri julkaista tässä vaiheessa joulukuuta. Jotakin on kuitenkin esiteltäväksi, kuten Päijänteelle lähtevä vaappu ja kalanpyrstöinen kuksa.


Tällä tuunatulla perinnevärillä on helmiäisvalkoinen vatsa


Uusimmassa kuksassa on voimakkaat loimut...

... ja kalanpyrstön muotoon tehty kahva


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti