Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 27. elokuuta 2017

Lestijoella


Piipahdin Keski-Pohjanmaalla sukulaisissa ja pääsin käymään samalla Lestijoella kalareissulla. Lestijoki on niitä harvoja jokia maassamme, johon meritaimen vielä nousee kutemaan. Kiitos uuden kalaportaan, vaelluskalat pääsevät nyt esteettä joen yläjuoksulle saakka, missä lienevät joen parhaat kutusoraikot. Lestijoen vesissä viihtyvät meritaimenen lisäksi monet eri kalalajit mm. harjus, ahven ja hauki. Tyypillisin saalis taitaa olla kirjolohi, joita matkustaa joelle tankkiauton kyydissä useamman kerran kesässä. Mainittakoon että vuosituhannen vaihteessa joesta pyydettiin toistakymmenkiloinen taimen joka vapautettiin kutuvaellustaan jatkamaan. 


Joen ylimmän osan, Niskankorven jokimaisemaa


Hauki innostui punahileestä


 Teimme Heinon kanssa retken Raivioon, missä on yksi Lestijoen lukuisista laavuista. Sää oli mitä parhain ja kirjolohet aloittivat syöntinsä hämärän laskeuduttua joen ylle. Lyhyessä ajassa saimme yhteensä kolme kirjolohta ja karkuutimme useita. Tumma vaappu oli iltahämärän paras ottiviehe. Tapaamamme perhomies oli saanut meitä ennen yhden kirjon mustalla perholla. Vinkin kuultuamme sidoimme siimoihimme tummat vaaput hyvin tuloksin.


Raivion tunnelmallinen tulipaikka


Houkutteleva kosken niska


Raivion vene- ja kanoottiluiska


Illanvirkut kirjolohet


Helena ja Katriina kävivät tänään Vesijärvellä kala- ja virkistäytymisreissulla. Sää oli mitä mainioin ja pöytä notkui herkullisia eväitä. Kaloilla oli huono syönti, tytöillä ei.


Hedelmiä, marjoja, mehua, leipiä, keksejä ja aurinkoa


Ruohon heijastus muuttaa sorsan uintiveden hauskan väriseksiEi kommentteja:

Lähetä kommentti