Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Ulkoilukelejä


Viime viikolla sää suosi ulkoilua. Kävimme muun muassa katsastamassa Hollolan kirkonkylällä viime kesänä kunnostetun Kapatuosian linnavuoren näkötornin. Linnavuorella on ollut keskiaikainen suojalinna ja aluella on suoritettu arkeologisia kaivauksia. 1900-luvun alussa rakennettua puista näkötornia  käytettiin jatkosodan aikana ilmavalvontaan. Viime kesän saneerauksen jälkeen tornissa on mukava pistääntyä Vesijärven maisemia ihailemassa.

Kapatuosian näkötorni


Helena maisemaikkunalla


Syksyn värejä


Vesijärven kalapaikkoja lintuperspektiivistä


Lauantaina kävimme samoilemassa Hollolan kirkonkylän metsiä Kiikun ja Hälvälän välimaastoissa. Kiikun lähteellä on aina nähtävää. Häkellyttävän kirkas, sinertävä vesi lumoaa kauneudellaan.

Lehtien kuorruttama Kiikun lähde 


Tikka rummutti kelon kylkeä


Vanhan istutuskuusikon suoria rivejä


Kirjolohet näkyvät hyvin Hammonjoen kirkastuneessa vedessä


Pientä nikkarointiakin on tullut harrastettua. Päijät-Hämäläiseen kalastuskilpailuun valmistui sarja vaappuja. Niillä voisi uistella vaikka Päijänteellä, missä taimenet ja järvilohet ovat kuulemma nyt hyvällä syöntituulella.

Seinäkello tunturimaisemalla


Kalakilpailun palkintovaaput

Hollolan Uistimen pikkujoulut pidetään tänä vuonna la.10.12. klo.16. Juhliin saapuvien kannattaa  raapustaa kalentereihinsa merkintä isoin kirjaimin sekä ilmoittaa tulostaan Arille tai Helenalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti