Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Uutta kuosia


Veistosprojekti etenee vähitellen. Onneksi päivätyöt pitävät nikkArin välillä poissa kalan kimpusta, sillä ahkera veistäminen voisi aiheuttaa puulle hankaluuksia. Aihion liian nopea kuivuminen saattaisi aiheuttaa puun halkeilemista. Kala on viikon aikana hoikistunut veistämisen kannalta turvallisiin, pienen veistovaran omaaviin mittoihin. Evien ja pään tarkempi hahmottelu on vuorossa seuraavaksi. 

Veistos valmistuu selkeitä(?) ohjeita seuraten 


Kalan hoikistuessa evien aihiot näkyvät paremmin


Lehtikuusitukista jäi tähteeksi voimakkaan punaista kaarnaa joka on osoittautunut oivaksi vaappumateriaaliksi. Ensi kesäksi on syntymässä sarja lohivaappuja, joita ei tule vastaan ihan joka paikassa. Värien yksityiskohdat ovat yksilölliset joka vaapussa, sillä kaarnan syyt ovat ainutkertaisia. Näihin vaappuihin ei silmiä lukuunottamatta tule maalia, siitä on luonto pitänyt huolen. 

Näitä kokeillaan vielä lohille, se on varmaa


Vaappuja on toki syntynyt myös perineisesti maalaten. Vitoslompolon ja Kivikosken vedet läpikotaisin tunteva lohimies tilasi omiin toiveväreihinsä pyytöjä jotka toivottavasti sattuvat lohien leukaperiin. 

Tenon vaapuissa on usein vihreä selkä

Yksi variaatio vihreästä

Kesän 2015 elokuva on editointivaiheessa. Hiukan yli tunnin dokumentti Utsjoelta tarjoaa katsojilleen muutaman yllätyksen. Elokuvan musiikki on tuoreimmasta mahdollisesta päästä. Ensi-ilta on Hollolan Uistimen pikkujouluissa 12.12. - siis vajaan kolmen kuukauden kuluttua. 

Editointi on hyvissä käsissä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti