Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Monenmoista touhua


Kesä on edennyt jo pitkälle, sillä reilun viikon kuluttua yötön yö on Utsjoella historiaa. Kesälomakin on loppumetreillään ja viimeiset lomapäivät täyttyvät lukuisista askareista. Tuntuu kuin koko loma olisi hurahtanut pikavauhtia. Nopeaa on myös kesän eteneminen luonnossa. Lintujen ja oravien jälkipolvet ovat jo maailmalla, puissa näkyy jo ensimmäisiä keltaisia lehtiä...
Ansku on hurahtanut vaeltamiseen. Edellisvuosien tapaan vaeltajan askeleet suuntautuivat pohjoisimman Lapin tuntureille. Tänä kesänä neidon kohteena oli Kaldoaivin erämaa. Saatoimme Anskun matkaan Nuorgamissa. Skaidijärveltä vaeltaja suuntasi neljäksi päiväksi kohti etelää.

Hetken huili Skaidijärven kodalla


Rinkka selkään


Vielä hyvän matkan toivotukset ja sitten kohti etelää


Tenolla on soudeltu aamuisin ja lohiruoat ovat olleet tällä viikolla tärppisoppaa. Kuitenkin viikko antoi tämän kesän kauneimman kalansaaliin. Upean värinen taimen vihertävine selkineen ja keltaisine vatsoineen ilahdutti suuresti. Saimme muutama vuosi sitten samankaltaisen taimenen Annebaktin yläpuolelta, Vitosjoen suulta ja tuolloin kalantutkijat kuvan nähtyään pitivät mahdollisena että värikäs taimen voisi olla läheisen Vitosjoen/Vitosjärven kantaa. Tämä yksilö tarttui Kivikosken alta, Komsiokiven alapuolisesta huopeesta - lyhyt uintimatka siis tälläkin. Ottivaappuna tämän kesän lohien pyynnissä kunnostautunut "Anssin perho"-väri.

Komea täpläkylki


Heittoharjoittelua Nuoraskarilla


Tällä viikolla on ollut mökin huoltohommia. Oma ja naapurin mökki saivat jyrsijä- ja lintuverkot katon ja seinän väliin. Nyt oravien ja lintujen täytyy löytää uudet pesäpaikat.

Näillä verkotus onnistuu kätevästi


Mökin lähistöltä löytyy kaksi kivistä tehtyä muodostelmaa. Mitä nämä parikymmenen metrin päässä toisistaan sijaitsevat ilmansuuntia osoittavat kiviasetelmat ovat? Onko jollain varmaa tietoa?

Iso kivi keskellä ja neljä pienempää sivuilla


Ovatko nämä vanhoja rajapyykkejä?


Porot nukkuvat päivittäin Nuoraskarin hiekkapatjalla. Välillä ne unohtavat Totin läsnäolon ja jolkottelevat mökin pihaan. Siitäkös Totti ilahtuu.

Pehmeällä hiekalla on mukava viettää siestaa


Vanamo


Taavetti nokipannukahveilla


Krooh, pyyh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti