Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Minkä nuorena oppii...


Alkuviikosta saimme vieraita "Pohojos-Pohojammaalta". Johannes, Aada ja Outi tuntuivat viihtyvän Utsjoella erityisen hyvin. Puuhaa ja touhua riitti meille kaikille yltäkyllin. Joen rannassa kun oltiin, niin kalastamaankin oli päästävä. Lasten kalastuslupa Tenolle on nerokas asia. Heittokohon avulla lapsikin pääsee oikeasti kalastuksen makuun. Joen runsas harjuskanta tarjoaa hyvän kalastuskohteen kaikenikäisille. Kahdeksanvuotias Aada jäi kalastuksen koukkuun kertaheitolla. Opittuaan heittämään avokelalla, hän tartutti kolme komeaa harjusta heittokoholla heitettyyn perhoon - kaikki yli 40 senttisiä. Siinä mallia vähän vanhemmillekin! Outi kokeili perhonheittoa ensi kertaa elämässään. Pian perhosiima kulki ilmassa jo varsin mallikkaasti. Vain tärppi jäi puuttumaan. Nelivuotiaan Johanneksen heitot oli tarkoitettu samantien suurille lohille.

Jo venematka on elämys


Johanneksen otteet ovat kuin aikamiehillä


Outi kesyttää perhovapaa


Aadan ikimuistoiset ensiheitot


 Aadan ensimmäinen harjus, 43,5 cm!!


Harjuksen selkäevä on taideteos


Kalastuksen lisäksi nelipäiväiseen vierailuun mahtui paljon muutakin ulkona oloa. Vitosniemen retken kohokohtia oli tarjoilun lisäksi matkalla ollut hiekkaranta. Lämmin hiekka houkutteli telmimään oikein kunnolla. Retki tehtiin myös kuuluisalle Ailigastunturille, mistä avautuivat hienot maisemat niin Suomeen kuin Norjaan. Lasten mielestä Ailikkaalla oli myös hyvät kiipeilypaikat. 

Lapset hiekkarannalla enkeleitä tekemässä


 Johanneksen kengässä oli vain vähän hiekkaa


Arvaa kuka?


Helena osaa keittää kunnon nokipannukahvit


Aada hyppää korkealle Ailikkaalla


Aada ja Totti ovat parhaat kaverit


Mato "Mauno Digiloo"

Lohensoutua harrastettiin viime viikolla neljänä aamuna. Alkuviikon ruuhkat olivat loppuviikosta historiaa. Joen rauhoittuminen näkyi heti, onhan Kivikoski pienenä kalastusalueena altis häiriöille. Perjantaiaamu antoi mukavan lohijalan heti lähtöpaikan edestä ja lauantaiaamu titin Komsiokiven läheisyydestä. Molemmat lohet tulivat "Kivikoski"-värillä, kuinkas muuten. Lohikesä on ollut tähän mennessä varsin hyvä. Loppuloman haaveena olisi saada vielä yksi mojova tärppi...

Lohijalka Kivikoskesta, "Kivikoskella"


Komsiokiven titti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti