Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Tenovuonon uutisia


Tuleva kesä tuo muutoksia Tenovuonon kalastukseen. Viime kesä oli viimeinen jolloin rannalta tapahtuva taimenenpyynti oli mahdollista ilmaiseksi merirajan alavirran puolella. Aikaisempi meriraja on siirretty nyt Grönnesetin pohjoisimmalle niemennokalle, joten kalastus entisellä kalastuspaikalla vaatii nyt heittoluvan. Rajan siirron lisäksi kalastusaika alueella alkaa vastaisuudessa 1. heinäkuuta. Matojen käyttö syötteinä lienee myös historiaa, tapahtuuhan kalastus nyt jokialueella. 
Tulevista muutoksista huhuiltiin jo viime kesänä. Muutokset vähentävät alueen kalastuspainetta, varmistaen samalla Tenon taimenkannan hyvinvoinnin sen tärkeimmällä syönnösalueella. Paikka on jo maisemallisesti niin vaikuttava, että heittokalastusluvan sinne maksaa mielellään.
Tästä linkistä löytyy lisätietoa Tenovuonon uusista kalastussäännöistä.

Tenovuonolla silmä lepää


Uusi meriraja lähtee kuvassa olevasta niemenkärjestä


Heinäkuun helteillä voi vuonon hietikolla nauttia kalastuksesta paljain varpain


Vuonon antimia


Viime maanantaina vietettiin Ylivieskassa viisikymppisiä. Kivitöiden spesialisti sai kaveriltaan lahjaksi kaksi nimikkovaappua. 

Haten spesiaalit

6 kommenttia:

 1. Mistähän luvat saa tuonne hankittua???

  VastaaPoista
 2. Hei, lupia saa monesta paikasta. Suosittelemme esimerkiksi Tenon rannalla, Tanan sillan kupeessa olevia leirintäalueita sekä Rustefjelbman huoltoasema. Lupia saa myös hienosta museosta Båtengista, joka on samalla saamelaiskirjalilijoiden tyyssija. Oheisesta linkistä löytyy kaikki paikat (norjan kielellä) http://tanafisk.no/fiskekort/utsalgssteder
  Kalastuskausi alkaa 15.7., jonka jälkeen lupia voi ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hollolan väki. Onko teillä tietoa kuinka paljon luvat maksavat tuonne norjan tenovuonolle, minkä raja meritaimenen kalastamisessa on muuttunut?..en ymmärrä tuota norjaa ni vaikea etsiä netistä.Tiedän missä lupia myydään, mutta hinnat olisi mukava tietää :) eli 16-18 ja aikuiselta paljonko?

   Poista
  2. Tuli käyty viime kesänä paikan päällä. Ja kohta uudestaan menossa. Yksi kysymys askarrutti. Kun entinen meriraja merkki oli siinä hiekkapoolin oikeilla puolella rinteessä niin mihin asti nyt tämä luvan omaava henkilö saa sitten kalastaa nykyään, kun ei näkynyt mitään rajaa?

   Poista
 3. Hei! Nykyisellä 250 NOK luvalla saa kalastaa uudelta merirajalta ylävirtaan, Langnesiin asti. Seuraavassa linkki karttaan josta alue selviää. http://tanafisk.no/wp-content/uploads/2015/03/Munningssonen.jpg

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista