Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Yllätysjuhlat


Kanadassa asuvat Tracey ja Petri poikkesivat työmatkallaan Suomeen. Yllätys oli melkoinen kun syömään lähtenyt pariskunta tapasikin lahtelaisessa ravintolassa tuttuja. Eri puolilta Suomea matkanneet lähimmät sukulaiset päättivät yllättää Traceyn ja Petrin ikimuistoisesti ja onnistuivat siinä täydellisesti. Päivästä tuli hieno sukutapaaminen johon kaikki kyseisen sukuhaaran edustajat pääsivät  paikalle. 
Petrin perhe muutti 60-luvulla työn perässä Kanadaan, monien suomalaisperheiden tavoin. Tiiviissä suomalaisyhteisössä vanhan kotimaan kieltä puhuttiin jatkuvasti ja Petrinkin suomen kielen taito on säilynyt hämmästyttävän hyvänä. Petri puhuu suomea äitinsä kanssa usein. On hienoa huomata, miten suomen kielen asema ei olekaan pelkästään maantieteellisten rajojen varassa.
Tracey ja Petri ovat innokkaita ulkoilmaihmisiä. Ajoittain jopa vaativien urheiluharrastusten lisäksi he kalastavat ahkerasti. Todisteena on paljon kuvia, joissa tietysti Tracey on saanut sittenkin sen komeimman... Rapakon takana kaikki on suurempaa. Ainakin ne sikäläiset järvitaimenet ja nieriät, jotka kasvavat toistakymmenkiloisiksi... Ehkä joskus?


Tracey ja Petri hollolalaisten syntysijoilla

Serkukset

Petri ja Helena

Ville, tuleva suvun päämies?

Koko sukuhaara yhdessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti