Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Muikkuja odotellessa


Syksyinen muikunpyynti on hyistä hommaa. Pakkasen puolelle asettunut lämpötila ja reipas tuulenvire koettelivat kalastajia kuluneella viikolla. Muikun kutu Lestijärvellä on vasta alkamassa. Tänä vuonna muikun rantautuminen kutua varten osuu vasta tuleville viikoille, sillä tämän viikon kahden pyyntikertamme yhteissaldo oli mahtavat 4 muikkua. Sääkin muuttui talviseksi ja perjantaiaamuna ranta oli kauttaaltaan jäässä sadan metrin leveydeltä. 

Heinolle soutaminen on tuttua touhua


Verkkojen puhdistus käynnissä


Kalastus on mukavaa, tuumii Heino


Viikolla teimme retken Lestijoen Jatkonkoskelle. Pienen kävelymatkan päässä oleva hyvä kalastuspaikka on myös hieno retkikohde. Lestijoki on tunnettu paitsi kalastuskohteena niin myös melontareittinä. Jatkonkoskelle on vastikään rakennettu uusi komea silta. Maisemat ovat hienot ja tilavassa kodassa on mukava keittää kahvit. Eväiden syönnin jälkeen voi kodan pitkillä penkeillä ottaa vaikka nokoset. Lestijoella erämaista tunnelmaa tuovat myös lukuisat linnut ja riistaeläimet. Tällä reissulla pääsimme näkemään mm. laulujoutsenpariskunnan ja maakotkan. 

Jatkonkosken leiri


Tässä on lupaavan oloinen kalastuspaikka


Laulujoutsenet etsivät sulapaikkoja joesta


Vastarannalta heitetty lippa roikkui puun oksassa


Lestijoen sivupuro on alkanut jäätyä


Loppuviikosta kävimme Reisjärvellä, mistä alkaa 115 km pitkä Peuran Polku. Se on Suomen pisin merkitty retkeilyreitti. Polun alkupäässä oleva geokätkö vei meidät reitin ensi kilometreille. Reisjärvellä kun olimme, niin päätimme poiketa samalla Ilkan Kirjassa. Olimme aikaisemmin tilanneet tästä antikvariaattisesta kirjakaupasta eräaiheisia kirjoja ja yllätys oli suuri kun selvisi että olemme näiden kauppiaiden sukulaisia, vieläpä melko läheisiä. Poistuimme kaupasta harvinaisia löytöjä täynnä oleva kirjapino kainalossa. Ilkan Kirjan erä- ja kalastuspitoiseen valikoimaan voi tutustua osoitteessa www.antikka.net

Tästä alkaa Suomen pitkä polku


Luonnon designia


Hirvensorkka on syksyn kausiherkku


Syysilta Lestijärvellä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti