Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lestin laineilla


Syyslomaviikoksi suuntasimme auton nokan kohti Lestijärveä. Muikunpyynti on kuulunut monina syksyinä ohjelmaamme ja nyt pääsimme heti ensimmäisenä aamuna verkonnostoon. Ensimmäinen koepyynti tuotti kokonaista yhden muikun ja kymmenkunta ahventa sekä saman verran kiiskiä. Muikun kutu on siis vielä edessäpäin. Uusi verkkojen lasku on paikallaan muutaman päivän kuluttua. 

Helena päästelee saaliin verkosta


Eilisaamuna ranta oli jäätynyt


Syyslomalla ulkoilu on pääosassa, mikäli sää on suosiollinen. Geokätköily on vienyt moniin uusiin kohteisiin myös Lestijärven lähiseuduilla. Reisjärven Runokivenpuisto ja Lamminnevan soidensuojelualue tarjosivat paljon nähtävää. Nämäkin kohteet olisi jäänyt näkemättä ilman tuota kätköharrastusta.

Totti olisi kaivannut rapsutuksia tältä persoonalta
Lamminnevalla, kauaksi muusta asutuksesta rakennetusta tilasta  
on jäljellä vain hirsikehikoiden rippeet


Vanha kaivo on sortunut


Mökin ympärillä luonto näyttäytyy monin tavoin. Eilen kalasääski/sääksi nappasi kaislikon takaa kynsiinsä komean hauen ja söi sen läheisellä karikolla. Mökin takana, kahdensadan metrin päästä, löytyi tieltä karhun jätökset. Tämä puolukoita nauttinut nalle, erauspentu, on nähty aiemmin parin kilometrin päässä erään talon pihassa.

Nalle pitää puolukoista


Likonevan erakko


Puolukat ovat nyt parhaimmillaan


Rannan jäätaidetta


Totin uusi aarre - hirvensorkka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti