Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Sadetanssi


Useita viikkoja jatkunut sateeton kausi näkyy ja kuuluu. Tenon vesi on jo kovin matalalla, niinpä joella liikkuvien veneiden ajoreitit hupenevat entisestään. Nyt jos koskaan on perämoottorissa kunnon kivisuoja tarpeen. Sadetanssin askelia on taatusti tapailtu viime aikoina yhdessä sun toisessa rantamökissä. Tuloksiakin alkaa vihdoin näkyä, sillä ennusteet lupailevat sadetta lähipäiviksi koko lähialueelle. Mikäli sateet nostavat pienen hetkellisen tulvan, kannattaa joelle suunnata vavat kainalossa.  

Meidän kesä täällä jokivarressa lähestyy loppuaan. Tänään on yöttömän yön viimeinen päivä. Vielä on hetki aikaa nauttia pohjoisen taiasta.

Viime viikolla kävimme Båtengissa (saam. Fanasgieddi) Lohinäyttelyssä. Nuorgamin kohdilla, Norjan puolella sijaitseva Tenon lohestuksen historiaan keskittyvä näyttely teki suuren vaikutuksen. Historioitsija Aage Solbakk on syntyperäinen tenolainen ja on kirjoittanut useita kirjoja kotiseutunsa historiasta. Oli hienoa kuulla alueen menneistä ajoista niihin perehtyneeltä. Saimme tietopaketin niin kalastuksesta kuin esimerkiksi näyttelyssä olleen Anders Poulsenin taikarummusta. Vaatimaton ja ystävällinen mies osoittautui melkoiseksi tietäjäksi. Kyllä matkailu avartaa.

Anders Guttormin (1879-1969) lehmän nahalla vuorattu vene. Aage Solbakk virittelee videota katseltavaksemme


A. Guttormin veneen lohionnea tuova keulakoriste 


Lusikkauistimia vuosien takaa


Vanhoja paikallisia lohivaappuja


Valtavia lohia - kolmenkymmenen kilon molemmin puolin


1600-luvulla eläneen Anders Poulsenin taikarummun kopio. Alkuperäistä säilytetään Karasjoella


Helena ja Maria tekivät tunturikalastusretken Skaidijärvelle. Rouvien saaliksi päätyi tällä kertaa lippaan napannut siika. Monien tärppien ja kauniiden maisemien lisäksi muistona reissulta tulivat myös läpimärät sukat…

Maria Skaidin rannoilla


Ruokakala


Valon ja varjojen leikkiä


Totti on Skaidilla kuin kotonaan


Rouvien karattua tunturiin, miesväki lähti joelle Elmon ohjastamana


Sammaleen muodostama syvänmeren kala kiven kyljessä


Mikä kukka tämä on?


Tämä huopahattu koukattiin veneeseen Vitoslompolosta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti