Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Viiden tähden lomalla


Utsjoella kelit hellivät lomalaisia. Kalastajat ovat saaneet kalojen lisäksi rutkasti rusketusta. Tenon vesi on lämmennyt paikoitellen uimakelpoiseksi. Sateita on ollut vain nimeksi. Vesi on laskenut hiljalleen ja kirkastunut entisestään. Viikon aikana poimimme joen pohjasta yhden Smedsin lusikkauistimen ja tyylikkään huopahatun.
Ansku saapui Utsjoelle tarkoituksenaan vaeltaa Paistunturin erämaassa. Ennen vaellusta oli mahdollisuus käydä joella, viimevuotiseen tapaan. Hyvä kalaonni näyttää seuraavan Anskua, sillä Maaherranväylästä tarttui komea lohijalka. Hyvillä mielin oli mukava lähteä tuntureiden syleilyyn. 


Ansku ja Maaherranväylän pikkukojamo


Pilvisen kelin ottivaappu


Tämä lohi tarttui Vitoslompolon niskalta


Kuoppilastunturi sijaitsee aivan mökkimme naapurissa. Kerran kesässä on mukava nauttia maisemien ainutlaatuisuudesta. Totti viihtyy Kuoppilaalla erityisen hyvin.


Toisiaan seuraavat huiput ovat kuin jättimäisiä aaltoja


Norjan lumihuippuja


Kivikoppelo Kuoppilastunturin rinteellä


Keskustelutuokio Totin kanssa


Viikolla pihalle ilmestyi uusi nuotiopaikka. Se pohjustettiin kunnolla hiekalla ja soralla jotta tuli ei pääse leviämään luvattomille teille. Reunuksen laattakivet toimivat oivina laskualustoina.


Nokikahvit ja makkaraa, kiitos


Sunnuntaina poikkesimme Tenovuonolla. Tyyni ja aurinkoinen sää helli kalastajia. Tenosta virtaava vesi oli lämmennyt ennätyslukemiin. Taimenien ja kampeloiden lisäksi hiekkasärkältä koukkuun tarttui myös pikkulohi, titti.


Vuonoreissu lämpimässä säässä, paljasvarpain


Vieras tunturikissankellon kukassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti