Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

"Reklamaatio"


Oulujoki on aikoinaan ollut yksi maamme merkittävimmistä lohijoista. Joen valjastamisen jälkeen sähköä on Oulussa piisannut, mutta lohta ei... Oulun Merikoskeen avattiin vuonna 2003 padon ohittava kalatie, jonka ansiosta lohet ja muut vaelluskalat pääsevät nousemaan aina Muhokselle asti. Oulujoen latvoille, parhaille kutualueille, kaloilla ei vieläkään ole asiaa. Toivottavasti asia ratkeaa vielä joskus kalojen parhaaksi.

Muhokselta saapui hiljattain viesti, reklamaatio, kuvan kera. Viime kesänä lohivaappusatsin tilannut Jukka harmitteli, että vaaput pelaavat huonosti koska taimen tarttui hanakasti lohivaappuun. Hollolan Uistin ottaa täyden vastuun tapahtuneesta. Vaapun uintia uittoaltaassa säädettäessä on täytynyt tapahtua virhe. Pahoittelemme tapahtunutta vaikka valokuvassa kalamiehellä näkyy olevan pieni hymynvire saaliin kanssa poseerattaessa.


Jukan komea vahinkotärppi


Vaappuverstaalle tulee monenlaisia vaapputilauksia. Kun jalkapalloa ja kalastusta harrastava mies täyttää vuosia, miettii vaimo kuinka yhdistäisi lahjassa molemmat harrastukset. Parkanossa päivänsankari sai lahjaksi vaapun joka on maalattu FC Barcelonan väreihin ja iskupisteenä on tietysti seuran logo. 


Tämä vaappu on varmasti uniikki


Jyväskylässä asuva Jorma on pitkänlinjan lohimies. Vuosien kokemus tuo uusia väri-ideoita kehitettäviksi.  Jorman tilaamien vaappujen värit hivelevät silmää. Toivottavasti lohet ovat samaa mieltä.


Taivaan sinistä...


Kevät on jo pitkällä Etelä-Suomessa. Lämpöaalto on herättänyt kukat ensiloistoonsa. Linnut laulavat  sydämensä kyllyydestä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti