Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Rautujen narrattavina


Monien aikataulujen sekä muiden tekijöiden summana pakkasimme auton viime maanantaina ja suuntasimme keulan kohti pohjoista. Jyväskylässä veimme vaappulähetyksen tutulle lohimiehelle, Jormalle. Käsistään taitava mestari oli ahkeroinut talven pimeinä tunteina ja lopputulos oli häikäisevä. Tamminen, upea lähes sadan vaapun säilytyslokerikko loksautti leuan täydellisesti, varsinkin kun Jorma lahjoitti sen minulle ystävyytemme merkiksi. Tällainen paljon työtä ja taitoa vaatinut lahja ei unohdu koskaan.

Tällaista ei ole ihan jokaisella


Matka jatkui Halsualla vietetyn yön jälkeen pohjoiseen aina Utsjoelle asti. Viimeiset tunnit matkasimme täydessä talvikelissä, paksujen hankien peittämiä tunturimaisemia ihaillen. Mökille saavuttuamme lumen määrä yllätti meidät. Lunta oli 70-80 cm, joten helpoin tapa päästä mökin pihaan oli hiihtäen. Autolle täytyi lapioida paikka tienvarteen heti ensi töiksi.
Ensimmäinen yö oli kylmä, lähes 24 miinusastetta! Onneksi mökki lämpeni nopeasti, kiitos hyvien polttopuiden ja sähköpatterin. Aamu valkeni aurinkoisena, ilman ainutta pilvenhattaraa.
Torstaina pääsimme pilkkireissulle Marian ja Elmon seurassa. Farppaljavrille suuntautunut reissu oli elämys jo pelkän matkankin osalta. Maria ja Elmo ovat kokeneita pilkkijöitä. Heidän näyttämien mallisuoritusten jälkeen meidänkin vavat taipuivat vihdoin. Helenan sitomat uudet pilkkiperhot osoittivat toimivuutensa. Helenan päivän päätteeksi saama rautu oli reissun isoin.
Saamme viettää täällä pohjoisessa onneksi vielä ensi viikon. Tässä muutamia kuvamaistiaisia tähänastisista tapahtumista.


Ensimmäinen aamu valkeni näin kauniina


Hirvi oli vieraillut pihamaalla juuri ennen tuloamme


Lunta piisaa


"Tunturitaksi"


Elmo kairaa ottipaikoille


Maria on rautujen painajainen


Ensimmäinen rautu pistää hymyilyttämään


Helenan vonkale


Maailman kaunein kala?


Tämä tonttu toivotti tervetulleeksi Saamenmaahan


Juotaisko täällä kahvit kesällä?


Kuninkaallista valtakunnanhistoriaa hiihtoreitin varrella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti