Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Isänpäivä


Tänään liehuvat siniristiliput koko Suomessa. Oma isäni, Toivo on sen verran isänmaallinen mies että on syntynyt maamme itsenäisyyspäivänä ja nimipäiväkin sattuu Puolustusvoimien Lippujuhlan päivälle, liputuspäivä siis sekin. Isä-Toivo, joka tunnetaan myös Tuharina on monitaitoinen mies. Omalta isältään hän peri monipuoliset kädentaidot. Puu-, metalli-, sähkö-, putki- ja LVI-alan työt luonnistuvat yhä vankalla ammattitaidolla. Työurakin hyötyi noista jo nuorena opituista taidoista. Erityisosaamista löytyy lisäksi kaikenlaisten koneiden ja laitteiden korjaajana. 


Tuhari rakennushommissa


Tuharin toinen koti on luonto. Miehen kuulo ja näkö ovat kehittyneet havaitsemaan kaikenlaiset luonnon merkit. Eläinten äänet ja jäljet eivät jää koskaan huomaamatta. Hänen askeleensa osuvat aina kohtiin joista kantautuu vaimeimmat äänet. Tuhannet erämaissa kuljetut kilometrit ovat tehneet kotiseudun maastot poikkeuksellisen tutuiksi. Hirvien ja karhujen liikkeet lähialueilla Tuhari tietää tarkasti. Riistanhoito on myös lähellä sydäntä. 
Luonnon rauha on Tuharille tärkein. Useimmiten seuraksi riittää vain oma karhukoira.  


Erämies elementissään


Kalastus eri muodoissaan sisältyy niinikään Tuharin vuodenkiertoon. Syksyinen muikunpyynti Lestijärvellä on tullut tutuksi hänelle jo lapsesta lähtien. Haukien uistelu ja heittokalastus kuuluu lähes jokaiseen mökkireissuun kesällä.
Pilkkiminen ei ollut koskaan ollut Tuharin lempiharrastuksia. Toissakeväinen rauturetki pohjoisimpaan Suomeen ja Norjaan jäi kuitenkin lähtemättömästi miehen mieleen. Makoisat raudut nappasivat ahnaasti  Tuharin uittamaan pilkkiin Vardojärvellä.
 Tenon lohenkalastus on kuulunut Tuharin kesäisiin rutiineihin jo 1970-luvuilta lähtien. Monet lohet ovat jääneet muistoihin värikkäinä tarinoina. Komeiden saatujen lohien lisäksi ne suuret karanneet isomukset palaavat mieleen aina Tenosta puhuttaessa. Vieläkö sieltä tutuilta vesiltä nousisi ennätyskala? Ensi kesänä?


Yhteistyön tulosta Tenolta


1 kommentti: