Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Merkkipäiviä


Torstaina juhlittiin maamme 95. itsenäisyyspäivää. Isä Toivo, siis Tuhari, on syntynyt itsenäisyyspäivänä 75 vuotta sitten. Koska nimipäivääkin vietetään liput saloissa Puolustusvoimien Lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta, on isänmaalliselle miehelle osunut perin sopivat merkkipäivät.

Metsästys ja kalastus ovat aina olleet lähellä Tuharin sydäntä. Hirvet joutuvat olemaan syksyisin erityisen varuillaan ja Keski-Pohjanmaan alueella liikkuvat karhut pääsevät useimmiten tämän petoyhdysmiehen tilastoihin. Metsässä liikkuessaan häneltä ei jää mikään huomaamatta. Luonnon tarkkailu ja sen tuntemus ovat tällä erämiehellä huippuluokkaa. Kahvitulet syttyvät ulkona takuuvarmasti. Lohenkalastus Tenolla on ollut Tuharia lähellä jo vuosikymmenet. Lapin luonto ja taika veivät aikoinaan miehen sydämen kertaheitolla. 


Tuharin lempihommia ovat kaikenlaiset rakennustyöt. 
"On mukava tehdä kun osaa..."


Rautureissu pohjoisilla vesillä viime keväänä veti suun virneeseen


Viime sunnuntaina saimme vieraita Savosta. Etelä-Suomessa sukulaisissa vierailleet Anja ja Hemmo ovat kesäasukkaita Utsjoella, siis aivan mökkinaapureita. Hemmo tuntee Osman ja Kaavan alueen lohensoutupaikat viimeistä piirtoa myöten. Vaappupajalla käynnin yhteydessä mukaan tarttui uusi testivaappu ensi kesälle.


Anja ja Hemmo vaappu-(a)pajalla


Tänään on toinen adventtisunnuntai. Joulun lähestyessä posti saa kuljetettavakseen monenlaisia joulukortteja. Tässä yksi malliksi kalamiehille.

Antonin tekemä osuva joulukortti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti