Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Verstaalla


Kummipojallamme Väinöllä on tänään 1-vuotis syntymäpäivä. Juuri kävelemään oppinut nuoriherra vastaanotti juhlavieraat eilen, varsinaisen juhlapäivän aattona. Pöydät notkuivat herkuista ja hyväntuulista päivänsankaria oli tullut juhlimaan koko lähisuku. Onnittelumme vielä kerran Väinölle!

Verstaalla on aloitettu jo valmistautuminen ensi kesän kalastuskauteen. Hollolan Uistimen vaappuja kehitettäessä perinteet ovat kunniassa. Vanhojen, kokeneiden vaappumestareiden neuvot ovat talletettu visusti korvan taakse. Uutta ja toimivaa on vaikea luoda jos ei tunne historiaa. Tämä pätee varmasti joka alalla. Vaappujen värimaailma on valtava. Monet vanhat ottivärit ovat unohtuneet ja hukkuneet uusien kokeiluvärien tulvan mukana. 

 Tämä väri, kullalla reunustettu vihreä selkä hopeasuomuin, kuului erään suuren valmistajan värikarttaan vuosikymmeniä sitten - ja on yhä lohien mieleen

Uutta ja perinteistä värikirjoa


1 kommentti: