Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kalamiehen kalenteri


11. syyskuuta on merkittävä päivä kalamiehille. Tänään alkaa lohen ja taimenen kuturauhoitus virtavesissä, joka kestää 15.11 asti. Kalamiehet ovat kuuliaista väkeä ja tuskin koskaan kuulee tätä rauhoitussääntöä rikottavan. Kestävä kalakanta on kaikkien etu.

Tämä päivä on myös Juhani Ahon syntymäpäivä. Tämä suomalaisen kirjallisuuden merkkihenkilö syntyi vuonna 1861, tasan 150 vuotta sitten. Juhani Aho, alkuperäiseltä nimeltään Johannes Brofeldt, oli uranuurtaja myös perhokalastuksen saralta. Tuskin kukaan on värikkäämmin kuvannut kalastuksen sisintä kuin juuri Aho. 
Viitasaaren Huopanankosket olivat Ahon toinen koti. Intohimo taimenten kalastamiseen vei miehen sydämen lopullisesti. Juhani Ahon kuoltua elokuussa vuonna 1921, laitettiin vainajan arkkuun mukaan Hardyn perhovapa.

Syksy etenee töiden osalta kiireisenä. Verstaalla ahkeroidaan aina kun aikataulut sen sallivat. Mieluisa tilaus laittaa kädet entistä tarkempaan työhön...
Ulkoilu värikkäässä luonnossa palkitsee monin tavoin. Keho kiittää ja silmiin osuu mitä upeampia värikontrasteja. Etelän ruskaa...

Mustikka

Marja-aronia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti