Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 5. helmikuuta 2024

Kotiutumista

Ruska on asunut luonamme nyt viikon verran. Viikossa korvat ovat nousseet miltei kokonaan. Viime viikolla se kävi 12 vk rokotuksessa ja sai oman passin. Ensi kesänä Ruska pääsee passillaan käymään Norjassa. Täytyy oikein ihmetellä kuinka hieno koira perheessämme nyt on. Hihnakoulutusta ei ole juuri tarvittu, vaan Ruska kokee valjaat ja hihnan luonnollisena, ulkoiluun liittyvänä asiana. Ruska jaksaa iästään huolimatta istahtaa pitkiksi ajoiksi ihailemaan sekä kuuntelemaan luontoa ja sen tapahtumia. Eilen illalla seurasimme iltalenkillä kahden rusakon seikkailuja. Tänään näimme päivällä kettu Repolaisen metsälenkillämme. 


Ruska Kintterönlammen maisemissa


Kotipihalla on löytynyt jo oma paikka


Ruskan silmät ovat kirkaan sinivihreät


Ylen sivuilla oli eilen uutinen Norjan lohenkasvatusteollisuuden ja ilmastonmuutoksen vaikutuksista luonnonlohikantoihin. Tutkijoiden mukaan varsinkin lohitäiden valtava määrä lohien kasvatusaltaissa ja niitä sisältävissä vuonoissa ovat olleet tuhoisia lohien vaelluspoikasille. Lohenkasvatusteollisuus kiistää tutkijoiden väitteet. Mikäli suunnitelmat lohenkasvatuksen viisinkertaistamisesta toteutuvat ja täi- sekä muut ongelmat jäävät ratkaisematta, kuolee villilohi sukupuuttoon lähitulevaisuudessa. Kyseinen uutinen löytyy tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti