Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 13. elokuuta 2023

Valmista tuli

Kuluneella viikolla terassi vihdoin valmistui. Päivätöiden alettua on remontteihin käytettävä aika aina kortilla ja tällaiset projektit on syytä saada ajoissa alta pois. Terassin lisäksi samalla syntyi ulkona säilytettäville tavaroille säilytyslaatikko ja vanhasta pikkulaatikosta tuli kätevä istuin sen saatua kannen. Terassin toiseen päähän ilmestyi myös kompurointia vähentävä askelma. Syksyn kuluessa on tarkoitus vielä tehdä taloon uudet ulkoportaat sekä pää- että takaovelle. 


Uusi terassi antaa uuden ilmeen koko talolle


Viimeisenä valmistui päätyaskelma


Helenalla on uusi kahvipaikka


 Tänään kävimme Vesijärvellä ensimmäistä (!) kertaa tänä kesänä. Vesi oli vielä liian lämmintä varsinkin ahvenien pyyntiä ajatellen. Kaksi kuhaa kävi kuitenkin näytillä, mutta molemmat jäivät uuden alamittarajan alapuolelle. Tutulla kalavedellämme, Enonselällä, kuhan alamitta nostettiin toistaiseksi 50 cm:iin. Hyvä niin, sillä kalojen on syytä päästä kutemaan ennen joutumistaan ruokapöytään. Sunnuntain sää oli kesäisen kaunis, niinpä poikkesimme taukokahveilla Enonsaaren kesäravintolan terassilla. Kalastajia ja muita järvellä liikkuvia hellitään nykyään ainutlaatuisella ja viihtyisällä taukopaikalla. Mainittakoon että Enonsaareen liikennöi säännöllisesti laiva, jolla saareen pääsee vaikka Lahden kaupungin kupeesta, Sibeliustalon nurkilta.


Kippari seuraa järven liikennettäKata nauttii piikkipaikalla


Enonsaaren kesäravintola


Heinäsorsat viihtyvät Enonsaaren rantavesissä


Valkoposkihanhia näkee näillä vesillä usein


Lohimiehiä on vielä liikkeellä pohjoisilla lohijoilla. Loppukesän värit ovat keskikesän vastaavia tummempia. Alempi "Kuparifolio" on näyttänyt kyntensä tänä kesänä Väylällä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti