Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Pukinkonttiin

  Talvi saapui Etelä-Suomeen kertaheitolla. Lunta on kertynyt viime viikon aikana kolmisenkymmentä senttiä lisää, joten lumitöitä on riittänyt päivittäin. Luminen metsä on nyt kuin satukirjasta, kun maassa ja puiden oksilla lepää paksu lumikuorrute. Lumi myös vaimentaa ääntä, mikä tekee metsästä myös hiljaisen. Pakkaset näyttävät jatkuvan, joten kaivattu valkea joulu on luvassa koko maahan. Eristävä lumipeite hidastaa järvien jäätymistä, mutta pilkkimään päässee näillä tienoilla jo tämän vuoden puolella.  

Eeron pilkkiahkio sai verstaalla allensa kierrätyskeskuksesta löytyneet lasten sukset. Lyhyt ja leveä ahkio pysyy nyt paremmin suunnassa. Suunnitelmissa on tehdä ahkioon vielä putkitelineet pilkkivapoja varten. 


Kierrätystä parhaimmillaan

Verstaalla on ahkeroitu myös joululahjojen parissa. Käsintehdyssä lahjassa on mukana aina palanen tekijäänsä, mikä saattaa tehdä siitä saajalleen erityisen arvokkaan. Kaikkea ei voi mitata rahassa, varsinkaan tunnetta.


Verstaan lattialla on melkoinen sotku mutta katajan tuoksu on huumaava


Tämä hologrammihileinen vaappu pääsee järvilohen pyyntiin ensi suvena


Joulun väreissä


Lahjavaappuja nämäkin


Nämä ovat ainakin kuhan mieleen


Nämä 7,5 senttiset vaaput matkaavat Oulujoen rantaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti