Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Lämpöasteita

 Tänä viikonloppuna aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta aamusta iltaan. Elohopea nousi molempina päivinä toiselle kymmenelle, mikä on poikkeuksellista näin maaliskuussa. Lauantaina Messilän rannan parkkipaikat täyttyivät jo aamun tunteina, kun kalamiehet, hiihtäjät ja kaikenlaiset ulkoilijat kansoittivat Vesijärven jään. Me olimme monien muiden tapaan pilkillä Enonsaaren kupeessa ja saimme päivän mittaan todella hyvät ruokakalat. Ahvenet söivät harvakseltaan, mutta yhdeksästä mukaan otetuista kuusi oli suorastaan vauraita. Kalatiskin penkat antoivat jälleen kerran hyvän saaliin.

Tänään kävimme Siikaniemen vesillä ja hiljaisen aamupäivän vastapainoksi ahvenet tarttuivat iltapäivän tunteina, lähes toisintona edelliselle päivälle. Rysänperän kodan pihapiirissä oli kesäinen tunnelma, kun aurinko oli sulattanut lumet rantapenkalta ja lämpötila auringossa hipoi kahtakymmentä.


Kata nautiskeli auringon lämmöstä


Helenan loihtima maa-artisokkakeitto maistui ulkosalla


Retkikeittimellä paistettu pizza kuului retkiruoka-arsenaaliimme


Suomen ja Norjan neuvottelut ensi kesän Tenon kalastuksesta päätyivät ehdotukseen josta pyydetään  lausunnot 28.3 mennessä. Ehdotuksen mukaan tulevanakaan kesänä ei lohta vavalla kalasteta. Harjuksen pyynti tulee mahdolliseksi myös Norjan rannalta, kunhan lupa on ostettu tuolloin Norjan kiintiöstä. Paikallisille, jolla on siihen oikeus, tarjotaan mahdollisuutta kalastaa muutama päivä verkolla ja padolla. Katsotaan mitä lausuntokierros tuo tullessaan, mutta mitään suurta muutosta neuvoteltuun ehdotukseen tuskin tulee. Lohikannat ovat vielä niin heikossa hapessa, että kalastuksesta pidättäytyminen lienee kaikkien etu.

Verstaalla on tehty vaappuja tasaiseen tahtiin. Seuraavat vaaput matkaavat pohjoiseen, Tenon tulevia lohikesiä odottelemaan. 


Tässä vaapussa kultahile ja tummanvihreä vatsaväri


Hologrammihilettä ja iskupiste houkuttimeksi


Tässä kontrastivärejä kerrakseen

Eilen kuulimme tutun lohimiehen siirtyneen viime viikon alussa rajan taakse, niiden parhaiden lohivesien äärelle. Mitä lämpimimmät muistot jäivät tästä Sirman ja Välimaan suvantojen tuntijasta, johon tutustuin juuri noilla vesillä. Vakava sairaus vei lopulta voiton, vaikka usko tulevaisuuteen säilyi vahvana viimeiseen asti. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti