Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Viimeisiä jigireissuja


Eeron oma vene on jo talviteloilla, joten teimme tänään yhteisen retken Vesijärvelle. Kun saimme veneeseen vielä jigauksen asiantuntijan Kimmon, olivat saalistoiveemme korkealla. Jo satamasta ulos ajaessamme huomasimme järvellä lupaavan lokkiparven. Veteen syöksyilevät lokit näyttävät järvellä liikkuvat kuore- ja ahvenparvet niitä etsiville jopa kilometrien päähän. Koska kaksi venettä oli jo tuon kalaparven ääressä, suuntasimme suoraan Enonsaaren "tiskille". 


Lokkiparvi näyttää kuore- ja ahvenparvet


Ahven on jälleen tarttunut jigiin ja Kimmoa naurattaa


Tämän avovesikauden paras apaja antoi jälleen reilunkokoista ahventa tasaiseen tahtiin. Ahvenparvi liikkui hieman, mutta löytyi helposti heittosuuntaa vaihtamalla. Eero nosti päivän ensimmäisen tuplatärpin veneeseen ja saaviimme kertyi vähitellen koko joukko komeita kyrmyniskoja. Apajalta oli myös suora näköyhteys Eeron talviseen pilkkipaikkaan, jota tämä pilkkimiseen täysin hurahtanut kalamies katseli suurella haikeudella. 


Eero odottaa jo pilkkijäitä


Taas kelpaa mennä kotiin


Sääennustajien lupaamat sadekuurot kiersivät meidät taitavasti, viimeistä lukuunottamatta. Olimme lähdössä kohti kotisatamaa kun sadevaatteemme olivat ensi kertaa tarpeen. Lyhyt kuuro loppui jo ennen kuin saimme veneen laituriin.

Pohdimme kalastuksen aikana että onko maassamme Vesijärveä parempaa ahvenjärveä. Tältä järveltä on melkoisen helppo saada filekokoiset ruokakalat niin kesällä kuin talvella. Tänään oli ilahduttavan monta kalamiestä liikkeellä, vaikka syksy on jo melko pitkällä. Ahvenen kalastus on todellista virkistys- ja kotitarvekalastusta. 


Tämäkin sadekuuro kiersi meidät

Helena ja Hanna kävivät tänään nauttimassa luonnon helmassa hyvistä eväistä ja nuotiotulen tunnelmasta. Katakin pääsi juoksentelemaan ja nuuskimaan uusia paikkoja. Oli ilo huomata, että Kata tulee hyvin lähistölle kuullessaan koirapillin vihellyksen. Muutenkin Kata ei tunnu lähtevän kovin kauas isäntäväestään. Tosin se aina tällaisissa tapauksissa kantaa selässään jo aiemmin esiteltyä "gepsiä". Eväät maistuivat nuotiokahvin saattelemana mitä parhaimmalta - kiitos Vesan ja Annen tuoman savuhirven sekä kesän Tenovuonon antimien.


Savuhirveä ja taimenta avocadosalaatin kera. Slurpsis.


Haluamme onnitella isä-Toivoa hirvestyskauden avajaishirvestä. Ihan jokaiselta hänen ikäiseltään ei vastaavaa suoritusta voi odottaa. Lisäksi on mukava onnitella Toivoa myös hienosta menestyksestä nuorimmaisen koiran kanssa käydyistä hirvenhaukkukisoista. 90 pistettä on kova suoritus nuorelle Missille - varsinaiselle vilpertille.

Hanhiparvia näkee yhä muuttomatkallaan. Tämänpäiväinen pohjoistuuli antoi mukavaa vauhtia etelään muuttaville linnuille.


Nämä hanhet ylittivät Riihelän tänään


Uusin Teno-elokuva on editointivaiheessa. Tunnin mittaisessa dokumentissa liikutaan luontoäidin helmoissa pohjoisimmassa Lapissa, kalastaen ja retkeillen. Elokuvan ensi-ilta on la.7.12, Hollolan Uistimen pikkujouluissa. Perinteikäs ilta kokoaa jälleen yhteen kalastuksen, nikkaroinnin ja ulkoilun yhteensaattamat asfalttiallergikot, pilkkipojat ja muuten vain hurahtaneet. 


Editointiohjelmassa mennyt kesä tiivistetään yhdeksi elokuvaksi


Pihapiirimme toinen pörröhäntä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti