Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Matkailu avartaa


Viime viikolla poikkesimme sukuloimassa Keski- ja Pohjoispohjanmaalla. Keskiviikkona teimme porukalla retken Töppösen luolikolle Halsualla. Töppösen luolikko syntyi mannerjäätikön sulamisen jälkimainingeissa 7000-9000 vuotta sitten. Muinainen merenranta valtavine aaltoineen jätti Haluan Ylikylän kupeeseen poikkeuksellisen nähtävyyden. Luolikko on eteläisen Suomen suurin ja sen pinta-ala on kokonaista 7,5 neliökilometriä. Töppösen luolikosta löytyy lisää tietoa ja tarinoita tästä mainiosta sivustosta.


Töppösen luolikon opastaulu parkkipaikalla


Nämä pitkokset sopivat kaikenikäisille


Kata nautti uusista maisemista


Halsuan Ylikylältä on luolikolle matkaa vain muutama kilometri. Tienvarsiopasteet johdattavat kulkijat pienelle parkkipaikalle, josta lähtevät pitkospuut kohti luolikkoa. Töppösen luolikon reuna tulee vastaan reilun 300m:n päässä, missä kulkijoita kohtaa uskomaton näky. Valtavia kivenlohkareita näkyy lähes silmänkantamattomiin, vaikka näemme siitä vain murto-osan. Pieniä metsäsaarekkeita on kasvanut louhikon keskelle, mutta kivien määrä on hämmästyttävä. Niiden suuri koko ja epäsäännöllinen muoto tekevät louhikossa kulkemisen hankalaksi, jopa vaaralliseksi. Me teimme tulet louhikon laitaan, pitkospuiden johdattamalle tulipaikalle. Aurinkoisessa säässä oli mukava pysähtyä toviksi nokipannukahvien ääreen. Paistetut makkarat maistuivat erinomaisilta ulkona, raikkaassa savussa.


Töppösen luolikon reunalla


Luolikon upeita kelopuita


Nuotion herkkuja


Katan piiloleikki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti