Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Pölyn keskeltä


Verstaalla vietetään vuoden kiireisimpiä viikkoja. Kesän kalastuskausi on alkamassa ja vaappujen ohella verstaalla on aherrettu monin tavoin. Sampo on nuoresta iästään huolimatta innokas nikkari. Pitkäaikainen kalaprojektimme on nyt maalausta vaille valmis ja uutta yhteistä vaappuakin on veistelty pitkälle. 


Sampo osaa käyttää jo aikuisten sähköisiä työkaluja


Kuksan veistäminen on mielenkiintoista puuhaa. Loimupahkoja veistettäessä tulee usein ihailtua puun kauniita kuvioita ja värejä. Alpolta saadut pahkat ovat tässä suhteessa ainutlaatuisia. Mika asuu lähes naapurissa ja poikkeaa verstaalla aika ajoin kuksaprojektinsa parissa. Kuksan kuppi on lähes valmis ja raspiroope ahkeroi nyt ulkomuodon kimpussa. Mikan huolellisissa ja taitavissa käsissä hioutuu hieno astia.


Mika muotoilee kuksansa ulkopintaaOma kuksani pääsi tänään suolavesikylpyyn


Vaappuja on valmistunut monenlaiseen käyttöön. Päijänteen ja lähijärvien kalojen lisäksi pari vaappua lähtee testaamaan länsirannikon merihaukien hermoja. 


Nämä vaaput tulevat uimaan Vaasan saariston vesissä


Kaksi makupalaa järviemme petokaloille


Päijänteen punalihaisten viimeinen ateria?


Hologrammiväritys kruunaa kirkkaat värit


Kintterönsuo lampineen on vierailemisen arvoinen kohde Salpausselän maastoissa liikkuville. Suojeltu alue säilyy luonnontilaisena myös tuleville polville. Tänään kiersimme Kintterönlammen Katan ja Nanon kanssa. Chihuahuapoika Nano nautti retkestä häntä hulmuten. Ensi talvena täytyy kairata lampeen avanto ja kokeilla onko lammessa eväkästä elämää. 


Kintterön alue on saanut uudet merkit


Kintterönlampi - kuin peili


Nano, lenkkikaverimme


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti