Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Pilkkipäivä Repovedellä


Eilen vietimme päivän Repoveden Kansallispuistossa, Tervajärvellä. Repoveden alue on tunnettu lukuisista järvistään ja reitistöjensä suurista korkeuseroista hienoine näköaloineen. Viimeksi kävimme Repovedellä patikoimassa kesäaikaan joten oli mielenkiintoista nähdä alue myös talvella. 


Kettu tervehtii Tervajärvelle saapuneita


Pohjois-Kymen Musiikkiopiston henkilökunnan ja perheenjäsenten virkistyspäivää vietettiin tällä kertaa pilkkipäivän merkeissä. Aamulla ajaessamme Repovedelle, puuskainen tuuli oli nietostanut lunta tielle monin paikoin joten olosuhteet olivat kaikin puolin talviset. Sääennusteet lupasivat kuitenkin päivälle paranevaa keliä, mikä toteutuikin täydellisesti. Puolilta päivin aurinko alkoi paistaa ulkoilijoiden iloksi keväisen lämpimästi ja tuulikin tyyntyi aamuisesta. Päivästä tuli lopulta mitä kaunein talvipäivä.


Tervajärvellä silmä lepää


Irja tähyää varmaa ottipaikkaa


Helmistä ja Katasta tuli heti ystävät


Tervajärvi osoittautui haastavaksi kalapaikaksi. Kaikuluotain näytti kaloja harvakseltaan ja järven tummahko vesi lisäsi vaikeuskerrointa. Tällä kertaa pilkkijät kisasivat päivän suurimmasta ja pienimmästä kalasta. Osa pilkkijöistä jäi tukikohtamme, Talaksen nuotiopaikan läheisyyteen ja osa suunnisti karttaa tutkimalla otollisemmille vesille. 


Pilkkiavanto syntyy hetkessä kun Eeva Kaisa kairaa


Simo keskittyy, narraa  ja ahven erehtyy...


Patrik ensimmäisellä pilkkireissullaan


Leonan pilkkileikki


Evästauolla nautimme kunnon välipalan. Nuotion ääressä oli tarjolla mm. nokipannukahvia, makkaraa, voileipiä, croissanteja, tikkupullaa, kuivakakkua ja hunajamelonia. Hyväntuulinen pilkkiporukka tutustui samalla toisiinsa ja kertasi päivän tapahtumia. Tauon jälkeen pilkittiin vielä tovi ennen tulosten julkistamista ja palkinnonjakoa. 


Nimikoidut makkarat, tietysti!


Patrik tykkää juuri paistetusta tikkupullasta


Pilkkipäivän kaksinkertainen mestari oli Juhani, joka sai sekä päivän suurimman että pienimmän ahvenen. Johanna laittoi kisassa kalastusta harrastavan miehensä tiukoille, mutta tuomaristo oli tuloksesta yksimielinen. Hienoa kalamieshenkeä osoittanut voittaja antoi Hollolan Uistimen lahjoittamat palkintovaaput nuorille kalastajille, Helmille ja Patrikille.


Johanna ja Juhani


Kisan suurin ja pienin


Pilkkiporukka hymyilee kilvan sään kanssaKata otti nokoset pilkkipulkassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti