Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Potkukelkkakeli


Kulkeminen Vesijärven jäällä on helpottunut ratkaisevasti viikon kuluessa. Lämpimät säät sulattivat  jään päällä olleen lumen sekä sohjon ja pakkasyöt jäädyttivät jään kannen uuteen uskoon. Nyt jäällä on vaivatonta kulkea. Paras kulkuväline olisi potkukelkka, jonka avulla pilkkimies kiitää hetkessä ottipaikalta toiselle. Kävellen jäällä kulkevien kannattaa varustautua liukuestein, sillä kipsi kädessä on hankala kairata...


Upea sää Enonselällä


Ahvenet ovat olleet mukavalla syönnillä. Torstaina, ystävänpäivänä, teimme lyhyen iltapäiväreissun Messilän edustan jigipaikalle. Fileahvenien ohessa saimme pari lahnaa ja toisen kerran elämässä seipin. Seipin tunnistaa sen persoonallisesta pyrstöstä ja taaimmaisesta vatsaevästä.


Seipi on yksi Vesijärven lukuisista kalalajeista


Lauantaiaamuna ajoimme Siikaniemeen ja saimme seuraa Ilarista. Ilari opiskellee Ruotsissa, Malmössä. Työkeikka toi miehen Suomeen ja vapaapäivänä oli hyvä lähteä kalaan. Kalastuksen suhteen Ilari on kaikkiruokainen. Kesällä miehen voi nähdä kahluuvarusteissa taimenkoskella tai kuhan pyynnissä pääkaupunkiseudulla. Rakkaimmat kalastusmuistot taitavat olla kuitenkin Tenolta reilun kymmenen vuoden takaa. 


Ilari narraa taitavasti ahvenia morrilla


Maastopyörä on myös oiva kulkuväline sileällä jäällä


Fileaineksia


Kyllä jäällä on mukavaa


Ahvenet olivat jälleen hyvällä syöntituulella. Keskikoko oli tällä kertaa vähän vauraampaa ja kaiken kukkuraksi Ilari mormyskoi kaksi puolen kilon ahventa lähes peräkkäin. Meidän lähettyämme jo kotia ja työvelvotteita kohti, Ilari jäi vielä täyttämään kalapussiaan. Mekin saimme hyvät syömäkalat, mutta Ilarilla taisi mennä tovi poikineen hienoa saalistansa fileoidessa.


Verstaalla on maalattu syksyllä veistettyjä runkoja. Yksi väri on ollut tänä talvena muita useammin maalattavana. MM Onnela toimii kesän jälkipuoliskolla etenkin pilvisillä ja puolipilvisillä säillä.


Ottivieheiden kvartetti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti