Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

maanantai 25. helmikuuta 2019

Iso-Valkiainen


Tänään kävimme Heinon kanssa pilkillä Lestijärven Iso-Valkiaisella. Lämmin sääjakso on sulattanut vahvasta lumipeitteestä jo melkoisen siivun. Lauhan yön jälkeen edellisten aamujen hankikannosta oli jäljellä vain muisto... 

Vuosi sitten saamiemme kokemusten perusteella lähdimme matkaan pieni siian kiilto silmissä. Ison-Valkiaisen siiat ovat tunnettuja suuresta koostaan. Yksi isomus karkasi vuosi sitten aivan viime hetkillä, lähes näköetäisyydeltä. Aurinkoinen ja tuulinen sää seuranamme kairasimme ensimmäiset avannot taukokodan edustalle, keskelle järveä. Saman tien alkoi jäälle nousta pieniä ahvenia. Pian morrivapa taipui lupaavasti. Siika? Toivesiika osoittautui talven suurimmaksi pilkkiahveneksi, jonka rinnalla aiemmin saadut ahvenet näyttivät pikkuriikkisiltä.


Ilma oli kuin morsian


Heino taukokodan edustalla


Komea isomusahven


Teimme uusia avantoja siian toiveissa mutta kalaa tuntui olevan vain keskellä järveä. Välillä kaiun näyttö täyttyi isoista kaloista jotka eivät tarttuneet pyytöihimme. Isoja kaloja liikkui välillä aivan jään alla ja monessa kerroksessa. Olivatko ne siikoja? Jotkut niistä kävivät vain näykkimässä morrin toukkakimppua. 


Iso-Valkiaisella on tunnelmallinen tulipaikka


Lestijärven jäällä on nyt helppo liikkua. Lumipeite on kadonnut lähes kokonaan joten liukuesteet kannattaa laittaa kenkiin jäälle aiottaessa. Kata on testaillut tutkapantaa kaulassaan. Lainaksi saatu panta normaalisti kiertää syksyisin lähiseutujen erämaita karhukoiran matkassa. Kata on kalakoira. Pilkillä saatujen  särkien päät ja pyrstöt ovat sen suurta herkkua.


Kata nauttii särkeä


Lestijärven rauhaa


Helena kävi viime viikolla Orimattilan Heinämaalla. Siellä pitää majaa paikallinen Green Care -yritys,  Hevostoiminta Minteli. Yrittäjien pitkä kokemus näkyi kaikessa toiminnassa. Helenaan teki myös suuren vaikutuksen niin ammattitaito kuin hieno asenne kaikenlaisia ihmisiä kohtaan. Kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa Minteliin tästä.


Humma


Sain viime viikolla valmiiksi aiemmin aloittamani pahkakellon. Pahkan hienot kuviot ja värit näkyvät hyvin lakkauksen alta. 


Taatusti uniikki kello kirjahyllyyn


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti