Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 19. elokuuta 2018

Ahnaita ahvenia


Vesijärvi on tunnettu vahvasta ahvenkannastaan. Talvisin jäällä tapaa pilkkijöitä jotka ovat tulleet pitkienkin matkojen takaa järven kookkaita körmyjä jahtaamaan. Vesijärvi on myös suosittu paikka avovesiaikaan jigaaville. Järven syvänteiden reunat ja vedenalaiset kumpareet tuntuvat olevan kuoreita jahtaavien petokalojen suosiossa. Kalamiehen parhaat apurit ahvenparvien löytämiseksi ovat lokit, jotka syövät ahvenien pintaan ajamia kuoreita suurissa parvissa. Helteisen kesän lämmittämä järvivesi on jäähtynyt viime aikoina selvästi. Tämä näkyy välittömästi ahvenien suurempana aktiivisuutena niitä kalastaville. 


Kalareissulla voi nähdä vaikka siipirataslaivan


 Iltatunnelmaa Veskulla


Viime viikon  kalareissuille saimme mukavaa seuraa. Atte ja Niko olivat kanssamme jigaamassa, kun saimme nauttia loppukesän ensimmäisestä kunnon syöntihetkestä järvellä. Vaikka lokit loistivat poissaolollaan niin löysimme ahvenet tutusta paikasta, melko matalasta. Herkulliset ruokakalat löysivät nopeasti tiensä veneeseen ja kotiinlähdön hetkellä oli kaikilla suut pelkkää hymyä. Kalastus on helppoa kun kaikki osuu kohdalleen.


Atte ahvenia narraamassa


Niko ja retrovermeet, tyylikäs Stiga-umpikela vapoineen


Tänään saimme nauttia Kimmon seurasta iltapäivän kalareissullamme. Tämän päivän reissu oli yksi parhaista koskaan. Hetken kalastettuamme näimme suuren lokkiparven kiertelevän pienellä alueella. Lähemmäksi päästyämme näimme lokkien syöksähtelevän järven pintaan kuoreita syöden. Kuoreiden alla liikkui suuri ahvenparvi joka kaarteli heittoetäisyydellä veneestämme. Pienessä ajassa saimme kolmestaan herkulliset ruokatarpeet lähipäiville. Ahvenia tuli nopeaan tahtiin ja vain reilut pannukarkeat pääsivät perattavaksi. Tällaisissa tilanteissa täytyy osata lopettaa oikeaan aikaan. Otat kerrallaan vain sen verran kuin, vaikkapa naapurien avustuksella, pysty hyödyntämään. 


Lokit näyttävät kalaparven paikan


Kimmolla tärppäsi lähes joka heitolla


Ruokatarpeet alkavat olla kasassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti