Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Yhteisillä apajilla


Eilen pääsimme pilkkireissulle kunnon seurueella. Vaaniasta pääsee kohtuullisilla kävelymatkoilla Kajaanselän lukuisille ottipaikoille pohjoisella Vesijärvellä. Aamuvirkku Eero oli varhain liikkeellä ja oli saanut jo melkoisen saaliin ennen saapumistamme pilkkipaikalle. Eeron ahvenet nähtyämme aloitimme toiveikkaana kalastuksen ja pian oli seurueemme jokaisella jäsenellä syömäkokoiset raitapaidat jäällä. Kalastus sujui hyvissä merkeissä rattoisasti jutustellessa ja ahvenet tuntuivat viihtyvän pienellä alueella. Syönnin tyrehdyttyä uutta avantoa ei kannattanut kairata muutamaa metriä kauemmaksi. "Tässä ne pyörivät, pienellä alueella", tiesi Eero, joka tuntee lähitienoon pilkkivedet vuosien kokemuksella. 


 Eeron avannolla oli vilskettä...


...ja kalapussissa ahdasta


Ville nauttii pilkkimisen tunnelmasta


Villen kalastava isoisä teki vaappujen ohella tasapainopilkkejä


Dima rentoutuu jäällä


Vanha paistinpannu on löytänyt uuden elämän


Verstaalla on askarreltu porukalla. Valmistuvat nikkaroinnit julkaistaan pikimmiten kun kaikki viimeistelyhommat on saatu suoritettua. Omista tekemisistä mainittakoon Päijänteelle pääsevä vaappu, jonka esikuva on Pohjois-Amerikan suurten järvien punalihaisten pyynnissä kunnostautunut lusikkauistin. Mahtaa kotimaisten kalojemme suut loksahtaa pahemman kerran kun kyseinen vaappu sujahtaa niiden näköpiiriin...


On siinä sulattelemista


Seuraava vaappu pääsi uudelle omistajalleen tänä viikonloppuna, kun kalakaverit päättivät lahjoittaa syntymäpäiviään juhlivalle Pepelle oman nimikkovaapun. Näiden herrojen kalaporukka on ollut tuttu näky Ahvenanmaan vesillä jo vuosia. 


Pepe 50 -juhlavaappuEi kommentteja:

Lähetä kommentti