Tervetuloa Hollolan Uistin -blogiin

Pääset aina blogin etusivulle klikkaamalla lohenpyrstön kuvan vasenta yläkulmaa, jossa lukee Hollolan Uistin vaalealla tekstillä.
Alla olevat kuvat näet suurempana klikkaamalla kuvaa.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Ville ja Kuksapojat verstaalla


Ville ehti verstaalle viimeistelemään aiemmin aloittamansa vaaput. Valmiit vaaput pääsivät lopuksi uimakouluun ja vaappujen uimataidon perusteella voi ensi kesäksi ennustaa hankalia aikoja monille vesien asukeille. Vaapunveisto tarttui Villeen sen verran pahasti, että hänen edesmennyt isoisänsä taisi saada aloittamalleen vaapunteolle jatkajan. 


Kynäruisku tottelee Villeä hyvin


Uintilevyn uran sahaus


Silmien maalaus vaatii vakaata kättä


Jännittävä ensimmäinen koeuitto


Onnellinen vaapuntekijä


Kuksapojat eli Rampe ja Mika kävivät verstaalla kuksanteon merkeissä. Mika on vanha tuttu näiltäkin sivuilta vaappujen ja lohestuksen parista. Kun Mika kuuli että "Uisteen" verstaalla olisi mahdollisuus kuksantekoon, otti hän mukaan monivuotisen kalakaverinsa Rampen. Kummallakaan ei ollut repussaan vielä kunnon kuksaa, joten asialle olisi syytä tehdä jotain ja pian. Rattoisissa merkeissä sujui tämän kaksikon veistoillat. Hikipisaroiltakaan ei säästytty kun miehet aloittivat pahkojen työstön kirveillä. Pölyisimmät hionnat suoritettiin ulkosalla, missä pakkasen ohella haastetta toi illan alkava pimeys. Otsalampuissaan autokatoksessa häärännyt kaksikko sai tehdä hommansa rauhassa. Naapuristomme lienee jo tottunut erinäisiin hämärähommiin pihallamme...

Rampen ja Mikan omatekoiset pahkakuksat kestävät kriittisimmänkin tarkastelun. Näiden todellisten herrasmiesten upea käden jälki yksityiskohtineen nostattaa hatun keneltä tahansa. 


Rampe aloittaa kuksan etsimisen pahkan sisältä


Kirveellä veistetyt raaka-aihiot


Kupin veiston aloitus


Sitten alkaa talttatyö


Mika ja Raspi-Roope


Hämärähommia


Suolainen kuksakeitto


Mikan suunnittelema nerokas kahva


Viimeisiä viilauksia


Vielä signeeraus polttamalla


Kuksapoikien kädenjälkeä sopii ihailla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti